Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu'na 'popstar'dan sonra bir mesaj daha: Çok popüler bir ismi cumhurbaşkanı seçelim düşüncemiz yok

Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu'na 'popstar'dan sonra bir mesaj daha: Çok popüler bir ismi cumhurbaşkanı seçelim düşüncemiz yok

"Popstar değil cumhurbaşkanı seçeceğiz" diyerek Ekrem İmamoğlu'na 2023 yolunu kapatan Kılıçdaroğlu'ndan bir mesaj daha: "Çok popüler bir ismi getirip cumhurbaşkanı seçelim diye bir düşüncemiz yok."

Politika

23.01.2024, 18:43

Cumhurbaşkanı adayını henüz belirleyemeyen Millet İttifakı'nda Kemal Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu arasındaki mesaj trafiği sürüyor. Aday profilini tanımlarken geçtiğimiz günlerde "Popstar seçmeyeceğiz, cumhurbaşkanı seçeceğiz" diyen CHP Lideri bu kez "Çok popüler bir ismi getirip cumhurbaşkanı seçelim diye bir düşüncemiz yok" dedi. Birgün gazetesine konuşan CHP Genel Başkanı şunları söyledi: 

İBB Başkan adayı Murat Kurum: Şehrine oy ver ki İstanbul... Haberi Görüntüle

SİYASETÇİ OLMASI LAZIM

"Bozulan hukuk düzenini yeniden inşa etmek istiyorsanız, devletin yaşadığı çürümeyi sonlandırmak ve yeniden inşa etmek istiyorsanız, devleti bilen, sağduyulu, ittifakın bileşenlerine güven veren ve ortak hareket etmeyi temel ilke olarak kabul etmiş birisini cumhurbaşkanı adayı olarak belirlersiniz. Çünkü bu bir geçiş süreci. Böyle bir cumhurbaşkanı Türkiye’yi inşa konusunda elbirliğiyle bir güç olarak ortaya çıkabilir. ‘Biz çok popüler bir ismi getirip cumhurbaşkanı seçelim’ diye bir düşüncemiz yok. Cumhurbaşkanı adayının nitelikleri çok önemli. Adayın siyasetçi olması lazım. Çünkü devlet siyasal bir organ. Siyasal organı iyi tanıyan bir siyasetçi olması lazım." 

Özgür Özel gaflara doymuyor! Kur'an-ı Kerim ayetini hadis sandı Haberi Görüntüle

AKŞENER'LE BÜYÜK AYRIŞMA

İmamoğlu'na kapıları bir kez daha kapatan Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı bileşenlerine kendi adaylığını henüz kabul ettirememiş olması ise dikkat çekiyor. 

Kılıçdaroğlu'nun ittifak ortağı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 2023 adaylığı konusunda Ekrem İmamoğlu'na destek veriyor. İki liderin İmamoğlu konusunda yaşadığı büyük ayrışma, Millet İttifakı'nın parçalanabileceği söylentilerine yol açmıştı. 

Kulislerde Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun Akşener'le birlikte 'üçüncü ittifak' kurma hazırlığında olduğu konuşuluyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading