Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kılıçdaroğlu'ndan Akşener'in sözlerine destek

Kılıçdaroğlu'ndan Akşener'in sözlerine destek

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Meral Akşener'in "başbakan olmak istiyorum" ifadesi için "bizim açımızdan değerli" ifadelerini kullandı.

Politika

23.01.2024, 18:04

Abant'ta, partisinin TBMM Grubu Çalışma ve Değerlendirme Toplantısına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, toplantı bitiminde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Burada kendisine yöneltilen, Meral Akşener'in "Ben cumhurbaşkanı adayı değilim, başbakan adayıyım" sözleri üzerine ne düşündüğü sorusuna karşılık Akşener'i destekleyen bir yanıt verdi.

Türkiye'nin parlamenter sistemi tarihe gömdüğünü bildiği halde söylemlerinde eskiye dönüşü ima eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "başbakan olmak istiyorum" sözlerini değelendiren Kılıçdaroğlu, bunun saygı duyulması gereken bir söylem olduğunu ve güçlendirilmiş bir parlamenter sitemi bir an evvel hayata geçirmek istediklerini söyledi. Akşener'le aynı mealde konuşan Kılıçdaroğlu, "sayın Akşener’in başbakanlık görevini üstlenmesi bizim açımızdan da son derece değerli olur ama bunlar oturulup ittifak içinde tartışılmış konular değil" ifadelerini kullandı.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading