Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kılıçdaroğlu'na Altılı Masa'dan veto: Ortak bildiride esamesi okunmuyor

Kılıçdaroğlu'na Altılı Masa'dan veto: Ortak bildiride esamesi okunmuyor

Altılı Masa altıncı toplantısını Saadet Partisi Genel Merkezi'nde yaptı. 6 saatlik görüşmenin ardından yayınlanan ortak bildiride CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun adı yine yer bulmadı.

Politika

23.01.2024, 19:42

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayı olarak kendi ismini öne koymasına rağmen ortaklarından onay alamadı. Türk siyasetinin gündemine 28 Şubat 2022 tarihinde Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Bildirisi ile girmiş 'Altılı Masa', altıncısı toplantısını bugün Saadet Partisi ev sahipliğinde gerçekleştirdi. 

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'nin oluşturduğu masaya Kılıçdaroğlu, kendi adaylığını yine kabul ettiremedi. 6 saatlik toplantının ardından yayınlanan ortak bildiride cumhurbaşkanı adayı konusu iki cümleyle geçiştirildi. 

"Milletimiz emin olsun: Ortak Cumhurbaşkanı adayımız hem Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Cumhurbaşkanı hem de sadece bu masa etrafında bir araya gelen siyasi partilere oy verenlerin değil, herkesin cumhurbaşkanı olacaktır" ifadesinin kullanıldı bildiride, Altılı Masa'nın iktidarı halinde Türkiye'de uygulanacağı iddia edilen birçok vaat sıralandı. 

Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'na net soru: İstanbul'un 7 milyar dolar... Haberi Görüntüle

LGBT DESTEKÇİSİ KILIÇDAROĞLU BUNA NASIL ONAY VERDİ?

"Nefret dili kaybedecek; karşılıklı saygı kazanacak. Ahlaki yozlaşma ve manevi tahribatın önüne set çekecek etkin politikalar geliştirilecek" şeklinde cümlelerin bulunduğu bildiriye LGBT destekçisi Kemal Kılıçdaroğlu'nun nasıl onay verdiği merak konusu oldu. 

Altılı Masa'nın kazanması halinde herkesin kazanacağını, 85 milyonun bundan kârlı çıkacağını iddia eden bildiri şu ifadelerle dikkat çekti:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete tepki: Maskelerin inme vakti geldi Haberi Görüntüle

"BUGÜN 12 ŞUBAT'TAN ÇOK DAHA KARARLIYIZ"

Siyasette istişareyi, nezaketi, centilmenliği ve iş birliğini ilke olarak benimsemiş partilerin Genel Başkanlar olarak; ülkemizi hızla felakete sürükleyen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin doğal sonuçlarına yani; ekonomide iflasa, iç ve dış politikada itibarsızlaşmaya, kamu kurum ve kadrolarındaki çürütmeye yaşanan sosyolojik ve psikolojik çöküntüye dur demek için ilk kez 12 Şubat 2022 tarihinde bir araya gelerek ortaya koyduğumuz kararlılığımızla milletimize umut olduk.

O tarihten sonra Türkiye’de artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı anlaşılmış ve milletimiz. tarafından 6'lı Masa olarak adlandırılan iş birliğimiz, kararlılıkla bugünkü aşamasına gelmiştir.

Bilinmelidir ki bugün, 12 Şubat’tan çok daha kararlı ve umutluyuz! Siyasi iktidarın, ortakları, varlıklarını iktidarın varlığına adamış medyanın tüm siyasi mühendisliklerine, çabalarına, hakaretleri.. isnatlarına ve iftiralarına rağmen milletimize umut olmanın verdiği güçle 28 Şubat 2022 tarihinde Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metnimizi geniş katılımlı bir organizasyonla kamuoyu ile paylaştık.

Bugünden itibaren seçim öncesi, seçim dönemi, seçim günü ve seçim sonrası olmak üzere önümüzdeki tüm süreçlerde istişareye önem veren anlayışımızla birlikte yol yürümeye devam etme kararlılığında olduğumuz altını tekraren çizmek isteriz.

Ülkemizi. hemen her alanda içine sürüklediği bu krizlerden düzlüğe çıkarana ve her bir insanımızın rahat bir nefes alacağı günleri birlikte kurana dek; mücadelemiz ve iş birliğimiz, hedef ve ilkelerimiz doğrultusunda devam edecektir.

KURTALAN SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Siirt Kurtalan Belediye... Haberi Görüntüle

ALTILI'NIN ALTINCI TOPLANTISI 6 SAAT SÜRDÜ

Saat 14:00 sıralarında başlayan toplantı 20:00 civarında son buldu. Toplantıya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal katıldı. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading