Yandex Metrica

Kılıçdaroğlu için 'keşke aday olsa' diyen Tunç Soyer'in dostları HDP mi?

Kılıçdaroğlu için 'keşke aday olsa' diyen Tunç Soyer'in dostları HDP mi?

CHP'li İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, Genel Başkanları Kılıçdaroğlu için 'keşke aday olsa' derken, 'dostlarımızla beraber iktidara geleceğimizi düşünüyorum' ifadesi 'bu dost kim HDP mi?' sorusunu akıllara getirdi.

Politika

23.01.2024, 17:54

Millet İttifakı arasındaki aday krizi devam ederken, CHP'nin kendi içinde öne çıkan isimler arasında yer alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, katıldığı televizyon programında bu konuda yorum yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycanlı mevkidaşı Aliyev ile görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycanlı mevkidaşı Aliyev ile görüştü Haberi Görüntüle

"KEŞKE ADAY OLSA" DEDİ

2023'te gerçekleşecek olan seçimler için aylar öncesinden 'Cumhurbaşkanı adayı' krizine giren muhalefet, bu konuda uzlaşma sağlayamazken, CHP'nin kendi içinde de bir aday çıkmazı yaşanıyor. Dİğer taraftan CHP'li isimler tarafından parti içinde ismi adaylık için öne çıkarılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, katıldığı bir televiyon programında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için, "Keşke aday olsa" dedi. 

CHP'li belediye başkanından borç itirafı: Gerekirse pankart asacağım CHP'li belediye başkanından borç itirafı: Gerekirse pankart asacağım Haberi Görüntüle

O DOSTLAR HDP'Lİ İSİMLER Mİ?

Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmak için can atan fakat bunu direkt olarak dile getiremeyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için "Keşke aday olsa" diyen Soyer'in kullandığı ifadedeki detay dikkatlerden kaçmadı. Soyer, "Ben dostlarımızla beraber iktidara geleceğimizi düşünüyorum. Benim partimin genel başkanı adaylık düşünürse keşke olsa derim. Genel başkanımızın kendi takdiridir. Keşke aday olsa" sözleriyle akıllara "kim bu dosrlar? HDP mi?" sorularını düşürdü.

HDP ile bağları son derece aşikar olan CHP'li Belediye Başkanı Soyer'in ve partisinin HDP ile ne tür bir dostluk ilişkisi içerisinde oldukları bir tarafa, ne tür pazarlıklar yaptıkları da zaman zaman basına sızsa da merak konusu. Soyer'in İzmir'de HDP ile düzenlediği ortak mitingin üzerinden yalnızca iki aya yakın bir süre geçti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading