Yandex Metrica

Kılıçdaroğlu adaylıktan vazgeçiyor: Ali olur Veli olur... Bana aday sormayın!

Kılıçdaroğlu adaylıktan vazgeçiyor: Ali olur Veli olur... Bana aday sormayın!

Altılı Masa'da Meral Akşener'den veto yiyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Bursa'daki konuşmalarında cumhurbaşkanı adaylığından vazgeçtiği sinyali verdi.

Politika

23.01.2024, 20:03

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayı konusunda umutsuz konuştu. Bursa'da TR Düşünce Kulübü yönetimiyle kahvaltılı toplantıda bir araya gelen, ardından kentte kanaat önderleriyle buluşan Kılıçdaroğlu, seçimlere 7 ay kalmış olmasına rağmen adayın bir süre daha açıklanmayacağına işaret etti.

"Belki şu soru gelebilir aklınıza, 'Neden cumhurbaşkanı adayınızı hemen belirlemiyorsunuz?' diye. 'Millet bunu bekliyor' diye söylüyorlar. Hayır efendim. Önce bir hükümet programının ortaya çıkması lazım. Bizim neleri yapacağımızı millete bir anlatmamız lazım. Olay, bir cumhurbaşkanı olayı değildir. Olay, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yeniden ayağa kalkması olayıdır" diyen Kılıçdaroğlu, önce neyin nasıl yapılacağının ortaya konması gerektiğinden bahsetti. 

"İlla bir aday olsun... Eee, aday ne olacak yani? Ali olur Veli olur ama sizin memleketi ayağa nasıl kaldıracağınızı söylemeniz lazım" diyen CHP Lideri, kendilerinin ne vaat ettiğini milletin açık şekilde bilmesi gerektiğini kaydetti. Şimdiye dek yapılan Altılı Masa toplantılarında ne konuşulduğundan ve zirvelerin ardından açıklanan bildirilerden bahsetmeyen Kılıçdaroğlu, vatandaşın henüz Millet İttifakı programından haberdar olmadığını ileri sürdü. 

'Partiden ayrılacak son kişi' demişti! Akşener yanıldı: O isim CHP'ye geçmeye hazırlanıyor! 'Partiden ayrılacak son kişi' demişti! Akşener yanıldı: O isim CHP'ye... Haberi Görüntüle

HASTANEYE, YOLA ARTIK KARŞI DEĞİL 

Hükümetin yol, havalimanı, hastane yatırımlarına yönelik sert eleştirileriyle bilinen ve bu eserlere imza atan işadamlarını geçmişte pek çok kez tehdit eden Kılıçdaroğlu, Bursa'da tam tersi mesajlar verdi. Kılıçdaroğlu, "Yapmışsın hastane, başımın üstüne. Yapmışsın yol, köprü, başımın üstüne. Zaten kimseye 'niye yaptın' demiyor. 'Kaça yaptın' diye soruyor. 'Kaça mal ettin' sen bunu diye soruyoruz. Bunun cevabını almak zorundayız" ifadelerini kullandı. 

Bir helalleşme çağrısı daha yapan Kılıçdaroğlu, CHP olarak kendilerinin de geçmişte yanlışları bulunduğunu ancak artık değiştiklerini söyledi. "Eksiğimiz de oldu yanlışımız da oldu her şeyimiz oldu ama size rahatlıkla şunu söyleyebilirim: Son 10 yılda siyasal partiler arasında en büyük değişimi yaşayan parti Cumhuriyet Halk Partisidir" diyen CHP Lideri, toplumdaki kutuplaşmanın ancak iktidara gelmeleri halinde çözüleceğini savundu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading