Yandex Metrica

Kemal Kılıçdaroğlu kimdir? Kemal Kılıçdaroğlu kaç yaşında ve nereli?

Kemal Kılıçdaroğlu kimdir? Kemal Kılıçdaroğlu kaç yaşında ve nereli?

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kimdir? Kemal Kılıçdaroğlu aslen nereli, kaç yaşında ve hangi görevlerde bulunmuştur?

Politika

23.01.2024, 17:48

2010 yılında Deniz Baykal’ın istifası sonrası Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Genel Başkanlığına seçilen ve halen bu görevini yürütmekte olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun hayatına dair merak edilen ayrıntıları sizler için derledik. Peki Kemal Kılıçdaroğlu kimdir? Kaç yaşında ve nereli? 

İşte Kemal Kılıçdaroğlu’nun hayatı ve biyografisi. 

Son dakika: İYİ Parti'de üst düzey istifa! Akşener'e verdi veriştirdi Son dakika: İYİ Parti'de üst düzey istifa! Akşener'e verdi veriştirdi Haberi Görüntüle

KEMAL KILIÇDAROĞLU KİMDİR? 

17 Aralık 1948 tarihinde Tunceli’nin Nazımiye ilçesinde dünyaya gelen Kemal Kılıçdaroğlu, ilk ve ortaöğrenimini Tunceli, Erciş, Genç ve Elazığ gibi Anadolu’nun çeşitli bölgelerinde tamamlamıştır. Lise eğitimini ise 1967 yılında Elazığ Ticaret Lisesi’nde tamamlayan Kılıçdaroğlu, ardından lisans öğrenimini Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nde (sonraki adıyla Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi) tamamlayarak, 1971 yılında mezun olmuştur.  

Kirli siyaset son bulacak! CHP'den AK Parti'ye geçen Hatay'da Lütfü Savaş'ın yeni bir rezilliği ortaya çıktı! Kirli siyaset son bulacak! CHP'den AK Parti'ye geçen Hatay'da Lütfü... Haberi Görüntüle

KEMAL KILIÇDAROĞLU HANGİ GÖREVLERDE BULUNMUŞTUR? 

Kemal Kılıçdaroğlu, lisans eğitimini tamamladıktan sonra aynı yıl hesap uzman yardımcılığı sınavına girmiş ve ardından Maliye Bakanlığı’nda göreve başlamıştır. Buradaki görevine başladıktan sonra Hesap Uzmanı olan Kılıçdaroğlu, bir sene Fransa’da kalmıştır. 

Daha sonra 1983 yılına kadar Hesap Uzmanlığı görevini sürdürmüş ve aynı yıl Gelirler Genel Müdürlüğü’ne atanmıştır. Burada ise ilk önce Daire Başkanı olarak göreve başlayan Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra Genel Müdür Yardımcısı olarak görevine devam etmiştir. 

1991 yılında ise bir sigorta kurumu olan BAĞ-KUR’a atanan ve burada Genel Müdürlük görevini yürüten Kemal Kılıçdaroğlu, bir sene sonra 1992 yılında Sosyal Sigortalar Kurumu (SGK) Genel Müdürlüğü’ne geçmiştir. Kılıçdaroğlu, daha sonra Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda kısa bir süre Müsteşar Yardımcısı olarak görev yapmıştır. 

Kemal Kılıçdaroğlu, 1999 yılının Ocak ayında ise kendi talebiyle Sosyal Sigortalar Kurumu’nun Genel Müdürlüğü’nden emekli olmuş ve görevinden ayrılmıştır.  

Emekliliğinin ardından ise düzenlenen Sekizinci Beş Yıllık Kalkınma Planı çalışmalarında ‘Kayıtdışı Ekonomi Özel İhtisas Komisyonu’na başkanlık eden Kılıçdaroğlu, Ankara’da Hacettepe Üniversitesi’nde de bir süre ders vermiştir. 

Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra Türkiye İş Bankası’nda yönetim kurulu üyesi olarak görev almıştır.  

MHP'de Başkanlık Divanı Listesi belli oldu! İşte Bahçeli'nin A takımı MHP'de Başkanlık Divanı Listesi belli oldu! İşte Bahçeli'nin A takımı Haberi Görüntüle

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN SİYASİ HAYATI 

3 Kasım 2002 tarihinde gerçekleşen genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul milletvekili adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarının ardından 22. dönem İstanbul milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) girmiştir. 

Kemal_Kılıçdaroğlu_kimdir

Ayrıca CHP’nin Merkez Yönetim Kurulu’nda da görev alan Kılıçdaroğlu, 22 Temmuz 2007 tarihinde gerçekleşen genel seçimlerde de 23. dönem İstanbul milletvekili seçilmiş ve partisinin Genel Başkanlığına adaylığını açıklayana kadar da Cumhuriyet Halk Partisi’nin Grup Başkanvekilliği görevinde bulunmuştur.  

Bahçeli'den CHP'ye net mesaj: 'İktidar olduk' diyenler hayal aleminde Bahçeli'den CHP'ye net mesaj: 'İktidar olduk' diyenler hayal aleminde Haberi Görüntüle

KEMAL KILIÇDAROĞLU NE ZAMAN CHP’NİN GENEL BAŞKANI OLDU? 

2010 yılına kadar Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanlığı görevini yürüten Deniz Baykal’ın istifası sonrası partisinin genel başkanlığına adaylığını açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu, 22 Mayıs 2010 tarihinde gerçekleşen Cumhuriyet Halk Partisi’nin 33. Olağan Kurultayı’nda Genel Başkan olarak seçilmiştir. 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanlığı görevini halen yürütmekte olan Kemal Kılıçdaroğlu, evli ve üç çocuk babasıdır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading