• G.ALTIN

    4.336,96

  • DOLAR

    40,1704

  • EURO

    47,0707

  • BIST 100

    10.358,46

  • BITCOIN

    $117.450

Kemal Bey beni burada betona gömmek istiyor! CHP'de parti içi kavgada İmamoğlu'na uyarı: Tehlikeli oyun oynuyorlar!

Kemal Bey beni burada betona gömmek istiyor! CHP'de parti içi kavgada İmamoğlu'na uyarı: Tehlikeli oyun oynuyorlar!

CHP'de kurultay davası parti içi savaşa dönüştü. Eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu mutlak butlan kararı çıkarsa yönetime döneceğini söylemesi Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu safında olanları çıldırttı. CHP’ye yakınlığıyla bilenen gazeteci Barış Yarkadaş, katıldığı canlı yayın programında parti yönetimine sert uyarılarda bulundu. Yarkadaş, şaibe iddialarıyla gündeme gelen kurultay sürecinde CHP yönetiminin oynadığı tehlikeli oyunları anlattı.

CHP’de şaibeli kurultay için karar günü yaklaştıkça partide iç kavga da hararetlenmeye başladı. İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu cephesinde açıklamalar peş peşe gelirken İmamoğlu yanlıları, Kılıçdaroğlu’na, mahkemeden çıkacak sonuç doğrultusunda görev üstlenmemesi

CHP’ye yakınlığıyla bilenen gazeteci Barış Yarkadaş, ekranlarından parti yönetimine sert uyarılarda bulundu. Yarkadaş, şaibe iddialarıyla gündeme gelen kurultay sürecinde CHP yönetiminin oynadığı 'tehlikeli oyunlara' vurgu yaptı.

"KILIÇDAROĞLU ENGELLENMEYE ÇALIŞILIYOR"

Partide Ekrem İmamoğlu-Özgür Özel kanadının, mahkemeden çıkacak karar doğrultusunda Kemal Kılıçdaroğlu'nun aktif rol üstlenmesini engellemeye çalıştığını ifade eden Yarkadaş, çarpıcı ifadeler kullandı.

"DOSYALAR BOŞ DİYORLAR, AYIPTIR"

Barış Yarkadaş, kurultay sürecine ilişkin, “Delil yok” diyen parti yönetimini eleştirerek “40 sayfalık iddianamede Erzurum delegesi ‘Bin dolar aldım’ diyor. Buna rağmen çıkıp dosya boş diyorlar. Ayıptır” ifadelerini kullandı.

"KİME KARŞI DİRENECEKSİNİZ"

Kurultayın iptal edilmesi ihtimali üzerine yürütülen tartışmalara da değinen Yarkadaş, “Kurultay yok hükmünde sayılırsa nasıl bir direniş örgütleyeceğiz” diyenlere tepki göstererek, “Kime karşı direneceksiniz? Bu partinin üyeleri kardeştir, aile gibidir. CHP’yi bölmeyin, parçalamayın.” açıklamasında bulundu. 

“BU ÇOK TEHLİKELİ MANİPÜLASYON”

İmamoğlu'nun, "Kemal Bey beni burada betona gömmek istiyor" şeklindeki ifadesinin de gündeme gelmesi üzerine Yarkadaş şu sözlerle tepki gösterdi:

“Bu çok tehlikeli bir manipülasyon. Tam dava öncesi, duygusal ve subjektif yorumlarla tabanı germek doğru değil.”

"TEK İSTEDİĞİ ŞAİBEDEN UZAK BİR KURULTAY"

Barış Yarkadaş, CHP yönetimini geçmişi inkâr etmemeye ve sağduyuya davet ederek, “CHP tarihi 30 Mart 2024’te başlamadı. Özgür Özel’den önce de bu parti büyük başarılar elde etti. İstanbul, Ankara, Mersin, Adana ve daha birçok il Kemal Kılıçdaroğlu döneminde kazanıldı.” dedi. 

Kılıçdaroğlu’nun herhangi bir adaylık hedefi olmadığını da vurgulayan Yarkadaş, “Tek istediği, şaibeden uzak, temiz bir kurultay” ifadelerini kullandı. 

Avatar
Zehra EVCİL