Yandex Metrica

Karneler 18 Haziran'da hazır

Karneler 18 Haziran'da hazır

Türkiye genelinde öğrenciler, 2020-2021 eğitim öğretim yılı karnelerini 18 Haziran'da alacak. Okullarda telafi programları ise 2 Temmuz'a dek sürecek.

Politika

23.01.2024, 21:56

Türkiye genelinde öğrenciler, 2020-2021 eğitim öğretim yılı karnelerini 18 Haziran'da alacak, 2 Temmuz'a kadar okullardaki telafi programına katılabilecek. Edinilen bilgiye göre, telafi programının detayları Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yarın açıklanacak. Bakan Selçuk, dünkü 'Yeni Nesil Eğitim, Yeni Neslin Eğitimi/ seminerine gönderdiği video mesajda temel gündemlerinin telafi eğitimleri olduğu mesajını vererek şunları kaydetti: :

"2020 mart ayında okulları yüz yüze eğitime kapatınca kısa sürede TRT ile iş birliği yaparak TRT EBA'yı kurduk, ilkokul ortaokul ve lise olmak üzere üç kanaldan çocuklarımızın kaldığı yerden eğitimlerinin devamını sağladık. Bu üç kanal, milli eğitimimizin bir aracı olarak salgından sonra da her öğrencimize her zaman hizmet eden okullar olarak varlıklarını sürdürecek. Bunun yanında yine geçici bir tedbir olarak değil, daima açık olan dijital eğitim platformumuz EBA, bu dönemde kapasitesini katbekat artırdı. İçerik desteğiyle öğrencilerimize binlerce dijital eğitim materyali sunarken canlı sınıf uygulamasıyla öğrencilerimizle öğretmenlerimizin buluşmasını sağladık. EBA platformu, dünyada eğitim kategorisinde en çok ziyaret edilen web sitesi oldu. Canlı sınıf ve alternatif uygulamaların sisteme entegrasyonuyla EBA'da günlük yaklaşık 3 milyon ders yapabilme kapasitesi bulunuyor. Ayrıca binlerce EBA destek noktası ve gezici araçlarımızla yurdun her köşesinde öğrencilerimize ulaşmaya çalıştık."

HER ÖĞRENCİYE DESTEK 
Bakan Selçuk, şimdiye kadar içinde 25GB interneti olan 700 binden fazla tablet bilgisayarı öğrencilere verdiklerini belirterek, "Şimdi ise başlattığımız telafi programıyla dezavantajlı grupta yer alanlar öncelikli olmak üzere akademik, sosyal, duygusal, fiziksel ve sağlık yönlerinden salgın döneminde öğrencilerimizin ortaya çıkan açıklarını kapatmayı hedefliyoruz. Bunu, bir eğitim seferberliği haline getirerek, halkın her kesimiyle iş birliği içinde, uzun vadeli bir destekleme programı olarak kuruyoruz." dedi. Hedeflerinin her öğrenciye ihtiyacı olan desteği sunmak olduğunu vurgulayan Milli Eğitim Bakanı Selçuk, kapsayıcı ve nitelikli eğitimin, sürdürülebilir kalkınma için en güçlü araçlarından biri olduğu anlayışıyla çalışmalarını sürdürdüklerine dikkat çekti. Kız ve erkek çocukların eşit olarak ilk ve ortaöğretimi tamamlaması, dezavantajlı grupların fırsatlarının çoğaltılması ve tüm öğrencilerin var olan potansiyellerini ihtiyaç duydukları imkanlar içinde ortaya çıkarabilmeleri, mesleki eğitime ve nitelikli yükseköğretime rahatlıkla ulaşabilmelerinin en temel hedefleri arasında yer aldığının altını çizdi. Selçuk ayrıca, "Okullarımızda robotik, ahşap, seramik ve teknoloji gibi alanlarda yaklaşık 10 bin tasarım beceri atölyesi açtık. Hedefimiz, 50 bin okula en az 100 bin tasarım beceri atölyesi kurmak. Sürdürülebilir çözümlerin de iş birliği içerisinde gerçekleşeceğine olan inancımla, nitelikli bir eğitim sistemi için herkesi bu mutabakata davet ediyorum" diye konuştu. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading