Yandex Metrica

İzmir Belediye Başkanı Soyer'in yalanı belgelendi

İzmir Belediye Başkanı Soyer'in yalanı belgelendi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 'Depremden 5 saat sonra çadırları kurduk, AFAD ertesi gün kurabildi' yalanına sert tepki geldi.

Politika

23.01.2024, 17:49

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından ortaya atılan, "Depremden 5 saat sonra çadırları kurduk, AFAD ertesi gün kurabildi" iddiasının asılsız olduğu ortaya çıktı. 

AHaber'in aktardığına göre, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmet Atilla Kaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in AFAD hakkında yalan söylediğini açıkladı. Kaya "CHP'li Soyer, 30 Ekim 2020 İzmir depreminden sonra AFAD koordinasyon toplantılarına davet edilmediğini, 3-5 gün sonra çağrıldığını söylemiş. 31 Ekim 2020 tarihli haber; Soyer 09.00'da AFAD toplantısında! İzmirlinin hafızası ile alay edip yalan söylemek ancak sana yakışırdı!" dedi.

Diyarbakır Türkiye toprağı değil mi? Türk bayrağını kaldırıp teröristler için heykel diktiler Diyarbakır Türkiye toprağı değil mi? Türk bayrağını kaldırıp teröristler için... Haberi Görüntüle

İÇİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI TEPKİ GÖSTERDİ

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı da, sosyal medya hesabından, Tunç Soyer'in yaptığı açıklamalara cevap verdi. Çataklı, "Kastamonu Bozkurt'tan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na teessüf ediyorum. İzmir depreminde 4 saat 14 dakika sonra ilk çadırı kuran AFAD adına da teessüf ediyorum. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanına yakışmadı" ifadelerini kullandı.

AK Partili İnan'dan fondaş medyanın iddialarına sert tepki: Kendilerini yalanlarla perdeliyorlar AK Partili İnan'dan fondaş medyanın iddialarına sert tepki: Kendilerini yalanlarla... Haberi Görüntüle

SOYER AFAD'I BÖYLE HEDEF ALDI

İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in internet sitesideki açıklamasında İzmir depreminde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nı (AFAD) şu sözlerle hedef alındı: "Depremden 5 saate sonra bir yerel yönetim olmamıza rağmen ilk çadırları kurmuştuk. AFAD ertesi gün kurabildi. AFAD'ın asıl işi bu ama onlar ertesi gün kurabildiler. Herkesi işin içine dahil ederek yol almaya çalıştık" 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading