Yandex Metrica

İYİ Partili Koray Aydın ve HDP'li Sibel Yiğitalp'in ittifak polemiği

İYİ Partili Koray Aydın ve HDP'li Sibel Yiğitalp'in ittifak polemiği

İYİ Parti ve HDP ittifakında hissedilen çatırdamaların sesi İYİ Parti'li Koray Aydın ve HDP'li Sibel Yiğitalp'in sözleriyle daha da yükseldi.

Politika

23.01.2024, 17:37

Muhalefet partilerinin ittifak kavgaları her gün yeni bir alevlenmeye sahne oluyor. Kısa bir süre öncesine kadar ağız birliği yaparak erken seçim söylemeri ve yalan haberlerle gündeme düşen muhalefet partileri bu defa aralarındaki anlaşmazlıklarla medyanın gündeminde.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'ın dün Bursa'da HDP için sarf ettiği sözler ittifaktaki çatırdamalara işaret ederken, HDP tarafında da tepkilere neden oldu.

Ahmet Türk bir kez daha İstiklâl Marşı'na başkaldırdı: CHP tek kelime etmedi Ahmet Türk bir kez daha İstiklâl Marşı'na başkaldırdı: CHP tek... Haberi Görüntüle

"GÖRÜŞMEDİĞİMİZ TEK PARTİ HDP"

Bir gazetecinin kendisine DEVA Partisi ve Gelecek Partisi ile aynı ittifakta yer alıp almayacağının sorulması üzerine konuyla alakalı diyalog halinde olduklarını söyleyen Koray Aydın, "Çünkü biz diyaloğu demokrasinin bir parçası olarak görüyoruz. Her parti aynı düşünmeyebilir ama Türkiye meseleleri konusunda ortaklaşa bir hareket zemini oluşturmak, aslında demokrasinin gereğidir. Bu bakımdan biz o diyalog kapısını bütün partilere karşı açık tutuyoruz. Şu ana kadar görüşmediğimiz tek parti HDP oldu, onu da hangi amaçla görüşmediğimizi açıkladık" dedi.

MHP'de Başkanlık Divanı Listesi belli oldu! İşte Bahçeli'nin A takımı MHP'de Başkanlık Divanı Listesi belli oldu! İşte Bahçeli'nin A takımı Haberi Görüntüle

IRKÇILIKLA SUÇLADI

İYİ Parti'li Aydın'ın bu sözlerine HDP kanadından yanıt gecikmedi. Koray Aydın'ın HDP ile ilgili sözleri üzerine İYİ Parti'yi ırkçı olarak nitelendiren HDP'li Sibel Yiğitalp, sosyal medya hesabından Aydın'ın sözlerini alıntılayarak "Irkçılığınızda boğulun" ifadesini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading