Yandex Metrica

İsveç Başbakanı Andersson'dan dikkat çeken 'PKK' açıklaması

İsveç Başbakanı Andersson'dan dikkat çeken 'PKK' açıklaması

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'le ortak basın toplantısı düzenleyen İsveç Başbakanı Andersson dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Türkiye ile görüşmelerin olumlu sonuçlanacağını umduğunu söyleyen İsveç Başbakanı Andersson, "AB'nin terör örgütü listesinde bulunan PKK İsveç için de terör örgütüdür" dedi.

Politika

23.01.2024, 22:10

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İsveç, Finlandiya, Türkiye arasında, Türkiye'nin güvenlik endişelerini gidermek için bir anlaşma üzerinde çalıştıklarını, Madrid'deki zirvede bu kapsamda görüşmelerin süreceğini söyledi.

Stoltenberg, İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ile Brüksel'deki NATO karargahında ortak basın açıklaması yaptı.Stoltenberg, Andersson ile son haftalarda sık iletişim içinde olduğunu, hem kendisinin hem de onun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de konuştuğunu söyledi.

MHP'de Başkanlık Divanı Listesi belli oldu! İşte Bahçeli'nin A takımı MHP'de Başkanlık Divanı Listesi belli oldu! İşte Bahçeli'nin A takımı Haberi Görüntüle

"PKK TERÖR ÖRGÜTÜDÜR"

Türkiye'nin endişelerinin meşru olduğunu ve giderilmesi gerektiğini yineleyen Stoltenberg, "Başka hiçbir müttefik Türkiye kadar teröristlerce mağdur edilmedi, buna terör örgütü PKK da dahil." dedi.

Türkiye ile görüşmelerin olumlu sonuçlanacağını umduğunu söyleyen İsveç Başbakanı Andersson, "AB'nin terör örgütü listesinde bulunan PKK İsveç için de terör örgütüdür" dedi.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading