Yandex Metrica
SON DAKİKA
İşte Muharrem İnce'nin oy oranı! Hakan Bayrakçı 'Meslek hayatımda böyle bir şey görmedim' diyor

İşte Muharrem İnce'nin oy oranı! Hakan Bayrakçı 'Meslek hayatımda böyle bir şey görmedim' diyor

Araştırma şirketi SONAR'ın sahibi Hakan Bayrakçı, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin anketlerdeki yükseliş trendine dair son rakamları paylaştı.

Politika

29.02.2024, 11:14

Kamuoyu araştırma şirketi SONAR'ın sahibi Hakan Bayrakçı, Memleket Partisi ve bu partinin genel başkanı Muharrem İnce'ye yönelik çarpıcı veriler sundu. 

İnce'nin sergilediği grafiğin kendisini şaşırttığını, 37 yıllık meslek hayatında böyle bir durumla karşılaşmadığını söyleyen Bayrakçı, 6 Şubat deprem felaketine kadar anketlerde oy oranı yüzde 1 civarında görünen Memleket Partisi'nin deprem sonrası atağa kalktığını, bir ara yüzde 8-9'lara dek yükseldiğini anlattı. 

Bayrakçı, CNNTürk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında şunları söyledi:

CHP adayı Şükrü Erdem bebek katilini aklamaya çalıştı: Öcalan hain... Haberi Görüntüle

CHP Eskişehir adayı Ayşe Ünlüce'den 'trafik' sorusuna akılalmaz yanıt Haberi Görüntüle

'İKİNCİ TURA KALMAZ' DİYEMİYORUM 

Depreme kadar oy oranı yüzde 1 civarındaydı. Sonra deprem sürecinde bir çıkış yakaladı; peşpeşe 3-5 vidyosu çok yayıldı özellikle gençler arasında... Kehanet gibi sözlerinin yer aldığı görüntüler... Bundan birkaç yıl önce demiş ki, 'Türkiye'nin beka sorunu Suriye değil, depremdir.' 

Birileri iddia eder, 'ben 7'yim, 27'yim, 47'yim falan... Biz de bir anket yaparız ki, hiç alakası yoktur. Şimdi Muharrem İnce'nin partisi birkaç ay öncesine kadar yüzde 1 civarında çıkarken, depremden sonraki süreçte birdenbire 8'leri, 9'ları buldu. 

Hatta 8,8 çıktı... Ben şaşırdım. Baraj yüzde 7. Demek ki bu partinin birdenbire 30-40 tane milletvekili çıkarma şansı doğdu. Muharrem İnce'nin adaylığı seçimi her şekilde ikinci tura bırakır. Ama seçimin ikinci tura kalma ihtimali her zaman vardı. 

Benim gözlemime göre Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde şahsi oyu yüzde 8 ilâ yüzde 11 arasındadır. Parti oyundan bahsetmiyorum; partisi barajı geçiyor. 

Şöyle bir durum da var: Seçim ikinci tura kaldığında Muharrem İnce'ye oy verenlerin çoğunluğu muhalefete oy verecektir. Fakat sonuç olarak İnce'nin adaylığı ne Kılıçdaroğlu'nun kazanmasını önler ne de Erdoğan'ın kazanmasını. İkinci turda hangisi fazla oy alırsa zaten cumhurbaşkanı seçilecek. 

Muharrem İnce'nin ikinci tura kalıp kalmayacağı konusunda artık 'imkansız' diyemiyorum, çünkü İnce sadece 40 gün içerisinde partisini yüzde 1'den yüzde 8'e, 9'a taşımayı başardı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading