Yandex Metrica

İBB 'kuyu suyu' skandalını kabul etti, yandaş şirketi savundu: Denetleniyordu

İBB 'kuyu suyu' skandalını kabul etti, yandaş şirketi savundu: Denetleniyordu

İmamoğlu yönetimindeki İBB, yandaş bir şirketin Şile'deki kaçak tesiste şişelediği kuyu suyunu vatandaşa bir yıl boyunca sattıklarını kabul etti.

Politika

04.04.2024, 16:22

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) vatandaşlara 'kaynak suyu' adı altında kuyu suyu sattıklarını kabul etti. Hamidiye A.Ş.'nin Şile'de ormanlık alandaki bir kuyudan su çıkaran taşeron firmayla 12 ay boyunca çalıştığını duyuran İBB, bu şirketle sözleşmenin 1 Temmuz 2021 tarihi itibariyle sona erdiğini bildirdi. Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB'nin skandala ilişkin açıklamasında "Hamidiye A.Ş., bu tarihten sonra bahsi geçen firmadan su satın almamıştır" ifadesi kullanıldı. 

Orman yangınları sonrası jandarma ekipleri Şile'deki ağaçlık araziyi kontrol ederken Ulupelit mevkiinde su varilleri ve borular olduğunu fark etmiş, daha sonra bu boruların 'kaynak suyu dolum fabrikası'na gittiğini tespit etmişti. Kaçak açıldığı belirlenen kuyudan çıkarılan su İBB'ye ait Hamidiye A.Ş.'ye satılıyordu. 

Şile'deki su dolum tesisinin 31 Mart seçimlerinde CHP'den Eyüpsultan Belediye Başkan adayı olan Emel Bilenoğlu'nun eşi Cafer Bilenoğlu ile ortağı Murat Tükenmez'e ait olduğu ortaya çıkmıştı. Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri, yaptıkları incelemede, kuyu suyunun arıtılarak kullanıldığını, firmanın yapı ve arıtma düzeneğinin de ruhsatsız olduğunu tespit etmişti. 

Skandalın duyulması sonrası olay yerine intikal eden İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tesisteki damacanalardan örnekler almış ve kaçak işletme hakkında soruşturma başlatmıştı. Su dolum tesisinin 2 yıl kadar önce faaliyete başladığı ve suyun İBB'ye ait Hamidiye Su markasıyla vatandaşlara satıldığı ortaya çıkmıştı. Tesisin faaliyetlerine son verilirken konuya ilişkin açıklamasında İBB, bahsi geçen firmanın doğal kaynaklardan su aldığı, fakat suyu yetmeyince kuyu sularını da kullanmaya başladığı mazeretine sığındı. İBB, yandaş firmanın arkasında durarak 'tesisteki üretim faaliyetlerinin Sağlık Bakanlığı ve İstanbul Valiliği tarafından periyodik olarak denetlendiğini' de ileri sürdü. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading