Yandex Metrica
SON DAKİKA
Hulusi Akar kimdir? Hulusi Akar kaç yaşında ve nereli?

Hulusi Akar kimdir? Hulusi Akar kaç yaşında ve nereli?

Hulusi Akar kimdir? Hulusi Akar kaç yaşında, nereli ve hangi görevlerde bulunmuştur? Bakan Akar’ın hayatını ve biyografisini sizler için derledik.

Politika

18.03.2024, 21:26

2015 yılında başladığı Türk Silahlı Kuvvetleri Genel Kurmay Başkanlığı görevini 2018 yılından kadar yürüten ve daha sonra kurulan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle >Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı olarak atanan Hulusi Akar’ın hayatına dair ayrıntılar herkes tarafından merak edilmektedir. Peki Hulusi Akar kimdir? Hangi görevlerde bulunmuştur ve kaç yaşındadır? 

İşte Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın hayatına dair merak edilen ayrıntılar... 

VEZİRKÖPRÜ SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Samsun Vezirköprü Belediye... Haberi Görüntüle

HULUSİ AKAR KİMDİR? 

12 Mart 1952 tarihinde Kayseri’de dünyaya gelen Hulusi Akar, ilk ve ortaöğrenimlerini de yine doğduğu şehir Kayseri’de tamamlamıştır. Akar, daha sonra sırasıyla önce 1972 yılında Kara Harp Okulu’ndan, ardından 1973 yılında Piyade Okulu’ndan mezun olmuş ve 1980 yılına kadar Türk Kara Kuvvetleri (TSK) bünyesinde yer alan çeşitli birliklerde takım komutanı ve bölük komutanı olarak görev yapmıştır.  

Akademik eğitimine ise Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Bilgisayar Programlama ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde Uluslararası İlişkiler konulu akademik programlarda devam eden Hulusi Akar, Boğaziçi Üniversitesi’nde tamamladığı akademik çalışmalarıyla da doktora unvanını almıştır. 

Özgür Özel'i dumura uğratan yanıt: Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy var Haberi Görüntüle

HULUSİ AKAR HANGİ GÖREVLERDE BULUNMUŞTUR? 

1982 yılında Kara Harp Akademisi’nden mezun olan Hulusi Akar, askerlik hayatında 49 yıl üniforma giydiği Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve NATO’nun çeşitli kademelerinde komutanlık ve karargah subaylığı görevlerinde bulunmuştur. 

Hulusi Akar, 1997-1998 yılları arasında Bosna-Hersek Türk Görev Kuvvet Komutanlığı, 1998-2000 yılları arasında Tunceli’nin Hozat ilçesinde İç Güvenlik Tugay Komutanlığı, 2002-2005 yılları arasından Kara Harp Okulu Komutanlığı yapmıştır. 

Akar, daha sonra sırasıyla 2005-2007 yılları arasında Kara Harp Akademisi Komutanlığı, 2007-2009 yılları arasında Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı ve 2009-2011 yıllarında ise 3. Kolordu (HRF) Komutanlığı görevlerinde bulunmuştur.  

2011 yılında Orgenerallik görevine terfi eden Hulusi Akar, 2011-2013 yılları arasında Genelkurmay II. Başkanlığı görevine getirilmiştir. 

Akar, 2013-2015 yılları arasında Türk Silahlı Kuvvetleri Kara Kuvvetleri Komutanı olarak atanmıştır. 

Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı olarak görevine devam ederken 2015 yılında TSK Genelkurmay Başkanlığı görevlerine getirilmiş ve bu görevi 2018 yılına kadar sürdürmüştür. Akar, üç yıl görev yaptığı Genelkurmay Başkanlığı süresince Terörle Mücadele Harekatı kapsamında yurt içinde Çukur Operasyonları ve sınır ötesinde ise Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve İdlib Harekatları gibi bir dizi operasyon yürütmüştür. 

Hulusi_Akar_kimdir

Hulusi Akar, İç Güvenlik Harekatı’nda gösterdiği üstün başarılarından dolayı Genelkurmay Başkanlığı tarafından “Türk Silahlı Kuvvetleri Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası” ile ödüllendirilmiştir. 

Akar, ayrıca TSK Şeref Madalyası, TSK Üstün Hizmet Madalyası ve başka ülkeler tarafından verilen çeşitli madalyalar ile de ödüllendirilmiştir. 

AYANCIK SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Sinop Ayancık Belediye... Haberi Görüntüle

HULUSİ AKAR NE ZAMAN BAKAN OLDU? 

Hulusi Akar, 09 Temmuz 2018 tarihinde yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yeni kurulan kabinede Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı olarak atanmıştır. 

Milli Savunma Bakanlığı görevini halen yürütmekte olan Hulusi Akar, evli ve iki çocuk babasıdır.  

İyi derecede İngilizce ve İtalyanca bilmektedir. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading