Yandex Metrica

Hediye karavanı Karabağlı çocuklar için yola çıktı

Hediye karavanı Karabağlı çocuklar için yola çıktı

"Hediye Karavanı Yollarda" projesinin karavanı, Bakanlık binası önünde yapılan törenin ardından hediyelerini Karabağlı çocuklarla buluşturmak üzere yola çıktı.

Politika

23.01.2024, 21:56

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Karabağ topraklarının Ermenistan işgalinden kurtarılışı sırasında verilen mücadelede şehit ve gazi olan Azerilerin çocukları için hediye karavanı yolladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde düzenlenen törenin ardından hediye karavanı yola çıktı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı İsmail Ergüneş, "Hediye Karavanı Yollarda" projesinin ikinci etabı çerçevesinde hazırlanan karavanın yola çıkacağını belirtirken, ilk etapta karavanın 14 ilde çocuklarla buluştuğunu ifade etti. Ergüneş, "Karavanımız şimdi de Ankara'ya mesafe olarak uzak olsa da gönüllerimizin ve kalplerimizin çok yakın olduğu kardeş ülkemiz Azerbaycan'a doğru yol alacak, oradaki çocuklarımızla buluşacak." diye konuştu.

Hediye karavanının 1 Haziran'da Tovuz şehrinde olacağını belirten Ergüneş, "Bu karavanımızı Azerbaycan-Ermenistan savaşında verilen 6 bin şehit ve gazinin çocuklarıyla buluşturacağız. 20 Haziran'a kadar da Azerbaycan'ın muhtelif yerlerinde bu buluşmaları güzel hatıralarla devam ettireceğiz." dedi.

TÜM ÇOCUKLAR GÜZEL BİR GELECEK HAK EDİYOR

Yeryüzündeki tüm çocukların nerede yaşarsa yaşasın güzel bir gelecek hak ettiklerini dile getiren Ergüneş, çocukların fiziki, psikolojik ve ruhsal gelişimi ve eğitimi açısından dikkat edilmesi gereken pek çok noktanın varlığına dikkat çekti. Masalsız ve hikayesiz büyümenin çocuklar için çok büyük bir kayıp olduğunu vurgulayan Ergüneş, dijital teknoloji konusunda da birtakım uyarılarda bulunarak şöyle devam etti: “Çocukların bütün oyuncak ve oyun dünyası adeta dijital risklerle tehdit altında. Çocuklar artık masalların o renkli dünyasıyla daha az haşır neşir oluyor hem de sokakta oyun oynamayı unutacak bir noktada. Dijital bağımlılık çocuklarımızın geleceği açısından büyük bir tehlikeye dönüşmekte. Sorumluluklarımız konusunda çok daha dikkatli olmalıyız." 

Ergüneş, konuşmasının ardından Zehra isimli bir öğrenciyle parmak yarışı oyunu oynadı. Yarışı kazanan Zehra'ya hediye veren Ergüneş, çocuklarla kısa süre sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading