Yandex Metrica

HDP'nin İstiklal Marşı saygısızlığı: Şarkı söyleyemem

HDP'nin İstiklal Marşı saygısızlığı: Şarkı söyleyemem

Mersin'de gelişen olayda Akdeniz Belediye Meclisi'nde İstiklal Marşı okunurken HDP'liler ayağa kalktı ama suskun kaldı. HDP'li Gülçin Demir ise kürsüde şarkı söyleyemeyeceği şeklinde küstah bir savunma yaptı.

Politika

23.01.2024, 17:59

Mersin'de Akdeniz Belediye Meclisi'nde İstiklal Marşı'nın okunduğu esnada tüm meclis üyeleri ayağa kalkarak hazır ola geçerken HDP'li isimlerin saygısızlığı dikkatlerden kaçmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kapımız açık' mesajı sonrası Özgür Özel'den yeni açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kapımız açık' mesajı sonrası Özgür Özel'den yeni açıklama Haberi Görüntüle

CHP'LİLER SESSİZ KALDI

Sabah'ın aktardığı habere göre; bazı HDP'li meclis üyeleri ayağa kalkmasına rağmen İstiklal Marşı okumadı. HDP'li Meclis üyesi ve Divan Katibi Gülçin Demir ise küstah bir tavırla şu ifadeleri kullandı; ''Dini vecibelerinden ötürü kürsüde şarkı söyleyemeyeceğim.'' CHP'li meclis üyeleri ise konuya sessiz kaldı. Sessiz bir tavır sergileyen CHP'liler, HDP'ye olan teslimiyetini gözler önüne serdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimine dair ilk yorum Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimine dair ilk yorum Haberi Görüntüle

''YAZIKLAR OLSUN''

Yaşananlar karşısında çılgına dönen MHP'li meclis üyesi Tufan Nenni, ''Burada bir tiyatro oynanıyor. CHP'nin tek görevi HDP'nin destekçisi olmak. Akdeniz'de Vahap Seçer'e bir laf söylenirse bunları engellemek. Başka bir icraatları yok. Sizler 'Atatürk'ün askerleri olarak çıktığınız yolu Abdullah Öcalan'ın hevalleri olarak bitirdiniz'. İstiklal Marşı okunmuyor, gözümüzün içine baka baka siz bunu gururla izliyorsunuz. Yazıklar olsun size." şeklinde sert bir çıkış yaptı.

İYİ Parti'den Erdoğan'ın Akşener'e 'Partinizin başında kalın' çağrısı yaptığı iddialarına ilişkin açıklama! İYİ Parti'den Erdoğan'ın Akşener'e 'Partinizin başında kalın' çağrısı yaptığı iddialarına... Haberi Görüntüle

GERGİNLİK ÇIKTI

CHP'li meclis üyeleri ise Tufan Nenni'nin üzerine yürümeye başladı. Gerginlik devam edince oturuma ara verildi. Öğleden sonraki oturumda ise yine gerginlik çıktı. MHP'li Nenni, "7 tane gelinim Kürt. 4 tane damadım Kürt. Türk ile Kürdü ayıran varsa şerefsizlik yapıyor." sözleriyle isyanını dile getirdi.

Diyarbakır Türkiye toprağı değil mi? Türk bayrağını kaldırıp teröristler için heykel diktiler Diyarbakır Türkiye toprağı değil mi? Türk bayrağını kaldırıp teröristler için... Haberi Görüntüle

''ŞARKI SÖYLEYEMEM''

HDP'li divan katibi Gülçin Demir ise küstahça sözlerine devam ederken pişkin bir savunma yaptı. Demir, "Ben İstiklal Marşı'na karşı ayağa kalkıyorum. Saygı duyuyorum. Benim İstiklal Marşı'na karşı katılmama nedenim dini bir konuda olabilir, farklı bir mevzuda olabilir. Ben katiplik yapıyorum ama şarkı söyleyemem. Bu bununla alakalı bir şey" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading