Yandex Metrica

HDP'ye saldırı sonrası CHP'den geçmiş olsun telefonu

HDP'ye saldırı sonrası CHP'den geçmiş olsun telefonu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'deki silahlı saldırı nedeniyle HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'a taziyelerini iletti.

Politika

23.01.2024, 17:34

İzmir'in Konak ilçesindeki HDP İl Başkanlığı'na giren ve parti çalışanını öldüren silahlı saldırgan gözaltına alındı. Valilik, saldırganın eski bir sağlık çalışanı olduğunu ve olayın tüm yönleriyle araştırıldığını bildirdi.

HDP'DEN AÇIKLAMA
HDP Basın Bürosu'ndan yapılan yazılı açıklamada da bir süredir partilerinin hedef gösterildiği iddia edilerek, bunun sonucunda İzmir İl Başkanlığı'na yönelik silahlı saldırıda bulunulduğu ve bir parti çalışanının hayatını kaybettiği bildirildi.

CHP'DEN GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU
CHP'den yapılan açıklamada, Kılıçdaoğlu'nun HDP İl Başkanlığına gerçekleştirilen provokatif saldırı nedeniyle Sancar'ı telefonla aradığı belirtildi. Saldırıda hayatını kaybeden Deniz Poyraz’a Allah’tan rahmet dileyen Kılıçdaroğlu'nun, Sancar ve HDP camiasına başsağlığı dileklerini ilettiği bildirildi.

''BU KEZ HALKIMIZ YUTMAZ''
CHP lideri, Twitter hesabından yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullandı; ''HDP İzmir il binasına yapılan saldırıyı lanetliyorum. Hayatını kaybeden Deniz Poyraz’a Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Bu senaryoyu daha önce yaşadık, bu kez halkımız yutmaz. Uyarıyorum, kimse bu provokasyonlardan medet ummasın!''

İMAMOĞLU: KINIYORUM
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise kişisel Twitter hesabından ''Yaşamını kaybeden gencimize Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Saldırıyı kınıyorum. Bu ülke çatışmadan, nefretten, kutuplaşmadan, bölünmeden medet umanlara izin vermez, vermeyecek.'' şeklinde açıklama yaptı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading