Yandex Metrica
SON DAKİKA
HDP ittifak şartını açıkladı: Terörle mücadele dursun

HDP ittifak şartını açıkladı: Terörle mücadele dursun

HDP, ittifak ortakları CHP ve İYİ Parti'yi köşeye sıkıştırmaya devam ediyor. Son açıklama ittifaktaki krizi büyütecek cinsten. HDP'li Pervin Buldan herhangi bir ittifak içinde yer almayacaklarını söyledi, 11 maddelik bir liste yayınladı. O listede genel af, kayyum uygulamasına son verilmesi ve terörle mücadelenin sona ermesi talebi yer aldı.

Politika

23.01.2024, 18:02

HDP, yılan hikayesine dönen ittifak tartışmasında, CHP ve İYİ Parti'yi köşeye sıkıştırmaya yönelik açıklamalarını sertleştiriyor. HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ile Mithat Sancar, partilerinin 11 maddelik bir deklerasyon yayımladı. Deklarasyonda 2023'deki seçimlerine yönelik ittifak şartlarını açıkladı. Açıklamada HDP ittifak ortaklarına rest çekti. 

Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'na zor soru: 1 buçuk milyarlık malı... Haberi Görüntüle

"İTTİFAK İÇİNDE OLMAYACAĞIZ"

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, ittifakla ilgili olarak "Seçimde Cumhurbaşkanlığı seçiminde herhangi bir ittifak içinde yer alma gibi bir arayışımızın olmadığını açıklıkla vurguluyoruz" açıklamasında bulundu. Daha önce Millet İttifakı’na "Kimse bizden 31 Mart’taki desteği beklemesin" diyerek rest çeken Buldan, ittifak ortaklığıyla ilgili en net açıklamayı yapmış oldu.

LADİK SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Samsun Ladik Belediye... Haberi Görüntüle

İTTİFAKA GENEL AF ŞARTI

HDP'nin ittifak şartları arasında yer alan genel af talebi dikkat çekici. ''Tarafsız ve bağımsız yargı'' başlığını taşıyan bildirinin 2. maddesinde ''Tüm siyasi davaların ve mahkumiyetlerin sonuçlarıyla birlikte ortadan kaldırılmasını, adaletin ve toplumsal barışın tesisi açısından bir gereklilik olarak görüyoruz. '' açıklamasına yer verildi. Yani HDP'nin olası Millet İttifakı iktidarında öncelikli talebi, başta Selahattin Demirtaş olmak üzere cezaevindeki tüm HDP'lilerin genel af ile serbest bırakılması.

HDP bildirisinin 3. maddesi ise teröre destek nedeniyle devletin kayyum atadığı HDP'li belediyelerle ilgili. ''Kayyımlar rejimi anlayışına son verecek yasal düzenlemeler, bu rejimin yarattığı tahribatların giderilmesi ve kayyım mağdurlarının tüm haklarının iadesi için acildir.'' açıklamasının yer aldığı bildiriyle HDP'nin, kayyum uygulamalarına son verilmesi şartını da koştuğu görülüyor. 

Murat Kurum İstanbul'daki deprem riskine dikkat çekti: Beka meselemiz Haberi Görüntüle

''SAVAŞ POLİTİKLARINI DURDURUN'' EŞİTTİR ''TERÖRLE MÜCADELE DURSUN''

HDP'nin deklerasyonunda ''Kürt sorununda demokratik çözüm'' başlıklı bir bölüm yer aldı. 4. maddede yer alan bu başlık altında, açıkça Türkiye'nin terörle mücadeleye ara vermesini talep edildi. 

HDP ''Savaş politikaları, silah ve çatışma yöntemleri yerine, diyalog ve müzakere seçeneklerinin kendini tarihsel olarak dayattığı ve güncel olduğu aşikârdır. Bunun için Türkiye halklarının tümünün yararını ve geleceğini düşünerek herkes özveride ve fedakârlıkta bulunarak adım atmalıdır.'' ifadeleriyle Millet İttifakı'na açık çağrı yaptı. ''Sorunlarımızı şiddet aracılığıyla değil; konuşarak, müzakere ederek, diyalog yoluyla çözmek temel düsturumuzdur.'' açıklaması ile de ittifaka rest çeken HDP,  terörle mücadelenin durdurulması imasında bulundu. 

Murat Kurum'dan Bayrampaşa esnafına müjde: Baştan aşağı yenileyeceğiz Haberi Görüntüle

AKŞENER VE KILIÇDAROĞLU NE DİYECEK?

HDP'nin bildirisi ittifakı zor durumda bırakan bir dizi açıklamanın son halkası. HDP'li Sezai Temelli de geçtiğimiz günlerde adresin İmralı yani PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan olduğunu söylemişti. Şimdi gözler ittifak ortaklarında. HDP'nin açıklamasına CHP ve İYİ Parti'den gelecek yanıt merak konusu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading