Yandex Metrica

Sitede Ara

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda devir teslim töreni gerçekleşti!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda devir teslim töreni gerçekleşti!

Cumhurbaşkanı Kararı ile görevden af talebi kabul edilen Lütfi Elvan'dan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığına atanan Nureddin Nebati, Meclis'te yemin etti. Törenin ardından Lütfi Elvan bakanlık görevini Nureddin Nebati'ye teslim etti.

Politika

23.01.2024, 18:23

Cumhurbaşkanı Kararı ile görevden af talebi kabul edilen Lütfi Elvan'dan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığına atanan Nureddin Nebati, Meclis'te yemin etti. Törenin ardından Lütfi Elvan görevini Nureddin Nebati'ye teslim etti.

Devir teslim töreninde Lütfi Elvan'ın açıklamaları şu şekilde:

Cumhurbaşkanımızın desteğiyle gelirleri artırıcı, giderleri azaltıcı önlemler aldık. 2021 bütçesinde bütçe açığını 3.5'a çekme kararı aldık. Covid destekleri hariç mali disiplinden asla vazgeçmedik. Bu yıl sonu muhtemelen yüzde 2 altında bütçe açığı öngörüyoruz. Borçlanma açısından da oldukça başarılı bir yıl geçirdik. Hazine kasamızı güçlü nakit rezervi ile sayın bakanımıza teslim ediyoruz. Bu yıl yüksek büyümeye rağmen, milli gelirin yüzde 1'i kadar bir cari açıkla kapatacağız. Ülkemizin yarınları için gecemizi gündüzümüze kattık. Kendi kontrolüm altında olan kamu maliyesinde, çok güçlü bir kamu maliyesi sayın bakanımıza bırakıyorum. Bana güvenip bu makamı emanet ettiği için sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz etmek istiyorum. DPT'da yetişmiş bir bürokrat olarak bugüne kadar konulara teknik açıdan yaklaşmaya büyük önem gösterdim.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nabati'nin açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Makamlar gelip geçici, önemli olan yaptığımız hizmetler.

Cumhurbaşkanıma şahsıma bu görevi emanet edecek kadar güvendiği için çok çok teşekkür ediyorum. Bu sorumluluğu gece yarısı itibariyle aldık. Hazine ve Maliye Bakanlığı Türkiye'nin çok önemli bir merkezi.

Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı: Çok büyük bir afetle karşılaşabiliriz Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı: Çok büyük bir afetle karşılaşabiliriz Haberi Görüntüle

'ÖNCELİĞİMİZ YÜKSEK FAİZ DEĞİL YATIRIMDIR'

Salgının en yoğun dönemini ekonomik olarak büyük bir başarıyla atlattık. Sürece başarıyla yön verdik. Türkiye salgın sürecinde en hızlı toparlanan ülkelerden birisi oldu. Ekonomik olarak tam bağımsız bir Türkiye dediğimiz bir yola girdik. Önceliğimiz yüksek faiz değil yatırım olacak. Yatırım ve ihracat artışını güçlendirmek, istihdamı artırmak kaydıyla, asla kulağını sokaktan ıuzak tutmayarak gereğini yapmak olacaktır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading