Yandex Metrica
SON DAKİKA
Gürsel Tekin HDP'ye bakanlıkta ısrarcı: Yasamada olanlar yürütmede de olabilir

Gürsel Tekin HDP'ye bakanlıkta ısrarcı: Yasamada olanlar yürütmede de olabilir

CHP'li Gürsel Tekin, infiale yol açan HDP'ye bakanlık açıklamasının arkasında durdu: "Parti yönetiminden kimse aramadı. Açıklama sonrası destek mesajları aldım. Yasamada olanlar yürütmede de olabilir."

Politika

23.01.2024, 19:49

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, iktidara gelmeleri halinde HDP'ye bakanlık verecekleri iddiasının arkasında durdu. Partisi yalanlamasına rağmen sözlerinden geri adım atmayan Tekin, infiale neden olan açıklamaları sonrası CHP yönetiminden hiç kimsenin kendisini arayıp sözlerini düzeltmesi yönünde ricacı olmadığını belirtti. 

Onedio haber sitesinden Abdullah Demir'e verdiği demeçte Tekin, "Partim çok önemli. Partimin kurumsal kimliğine zarar verecek değilim. Verilmesine de müsaade etmem. Arama olmadı. Fiilen bir anayasa var. Yasamada  görev yapanlar yürütmede de görev alabilir. İşçi Partisi, AK Parti'nin kapatılması için AYM'ye gittiğinde de karşı çıkmıştım. Bireysel özgürlükler çok önemli" dedi. 

Gürsel Tekin

"HDP'ye bakanlık verilebilir" sözlerinin ardından farklı siyasi çevrelerden kendisini arayanlar olduğunu ve açıklamasından ötürü desteklendiğini dile getiren Tekin, "Bu konuda bana destek verenler oldu. 90 bin km yol dolaştık 6 yıl içinde. Ben milletin ne dediğini biliyorum. Milletin gündem ile basının gündemi apayrıdır" yorumunda bulundu. 

Türkiye'yi temiz ellerin yöneteceğini ve farklı siyasi partilerde bulunan insanların aynı masada buluşacağını söyleyen CHP'li Teki, "Siyaset zenginleşecek. Temiz eller taraftarıyım. Birçok insan burada yer alacak" diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading