Yandex Metrica
SON DAKİKA
Gündem 3600 ek gösterge, KDV ve kripto para! AK Parti MYK'sı Erdoğan başkanlığında toplanıyor

Gündem 3600 ek gösterge, KDV ve kripto para! AK Parti MYK'sı Erdoğan başkanlığında toplanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün gerçekleştirilecek AK Parti MYK toplantısında 3600 ek gösterge ve KDV düzenlemesine ilişkin son gelişmeler ele alınacak. Toplantıda ayrıca kripto para borsasındaki çalışmalar değerlendirilecek.

Politika

23.01.2024, 18:41

3600 ek gösterge ve KDV düzenlemesi yeni haftada AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında müzakere edilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak MYK'da kripto para da konuşulacak.

Özgür Özel gaflara doymuyor! Kur'an-ı Kerim ayetini hadis sandı Haberi Görüntüle

'3600 EK GÖSTERGE İÇİN BAKANLIK ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR'

Açıklamanın devamında şu detaylar yer aldı: "3600 ek göstergeye bakacak olursak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı diğer bakanlıklarla teknik bir çalışma sürdürüyor şu aralar. Bütün statülerin, bütün grupların durumları gözden geçirilecek. İl müdürü, şube müdürü, hukukçular kamu avukatları gibi personellerin ek göstergelerinde bir düzenleme yapılacak. Bu düzenlemenin geniş bir perspektifte ele alınması bekleniyor. Düzenlemede adalet duygusunu zedelemeden, statüler arasındaki farklılaşmayı sağlayarak yapılması masada. Yine bu 3600 ek gösterge ile ilgili gelinen son aşama MYK toplantısında değerlendirilecek.

3600 ek gösterge

CHP'li başkan adayının ses kaydı ortaya çıktı: Gonca Köksal'a rüşvet... Haberi Görüntüle

KDV'DE YENİ DÜZENLEME

KDV oranları da sadeleşecek önümüzdeki dönemlerde. En kritik çalışma bu denilebilir. Hali hazırda yüzde 1, yüzde 8 ve yüzde 18 oranında uygulanan Katma Değer Vergisi'yle ilgili Gelir İdaresi Başkanlığı bir çalışma yürütüyor. STK'larla, ticaret odaları ile görüşülüyor. Toplantılardan yansımalar yine AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nda ele alınacak. Bazı kalemlerde uygulanan farklı bir KDV söz konusu. KDV'nin sadeleşmesi bu çalışmanın içinde.

YAKAKENT SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Samsun Yakakent Belediye... Haberi Görüntüle

KRİPTO PARA YATIRIMCILARI DİKKAT KESİLDİ

Kripto para toplantısı da oldukça önemli. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, kripto para piyasasının oyuncuları ile bir araya geldi. Onların beklentilerini dinledi. O beklentiler arasında. Kripto para piyasasında bir vergilendirme olmaması, kripto para borsasının şeffaflık ve gücen temeline oturması gibi ifadeler yer aldı. Yine o görüşmelerin yansımaları da MYK toplantısında ele alınacak."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading