Yandex Metrica
SON DAKİKA
Gözler Erdoğan'ın müjdesinde! KKTC'li Bakan'dan dikkat çeken tahmin

Gözler Erdoğan'ın müjdesinde! KKTC'li Bakan'dan dikkat çeken tahmin

KKTC Enerji Bakanı Erhan Arıklı, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 47’nci yıldönümü törenlerine katılmak üzere bugün Lefkoşa’ya gidecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vereceği müjdeyle ilgili 'Türkiye’den kablo ile elektrik de büyük müjde olur' dedi.

Politika

23.01.2024, 17:40

Cuma günü namaz çıkışı basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Kuzey Kıbrıs'a, müjdesini orada parlamentoda vermek istiyorum, güzel bir adımımız var, ön çalışmalarını bitirdik'' demişti. 

Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 47’nci yıldönümü törenlerine katılmak üzere bugün Lefkoşa’ya gidecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, KKTC Meclisi’nde vereceği ‘müjde’ tahmin edilmeye çalışılıyor.

'PKK'nın yolundan giden şer..le yakın değilim!' demişti: CHP'li başkan adayının... Haberi Görüntüle

“Türkiye’den kablo ile elektrik de büyük müjde olur”

Azerbaycan’ın KKTC ile diplomatik ilişki kurmasından Maraş açılımına birçok tahmin yürütülürken, KKTC Enerji Bakanı Erhan Arıklı, “Türkiye’den kablo ile elektrik de büyük müjde olur” dedi. Son 5 yıldır projeler arasında yer alan Türkiye’den kablo ile elektrik Kıbrıs Türk halkının en büyük ihtiyaçlarından biri. Sosyal medyada, Türkiye’den 2015 yılında deniz altından askılı boru sistemiyle Anadolu suyunun geldiğine dikkat çekilerek, kablo ile elektrik beklentisi daha fazla dile getiriliyor.

Özgür Özel gaflara doymuyor! Kur'an-ı Kerim ayetini hadis sandı Haberi Görüntüle

''Sürdürülebilir bir sistem değil''

KKTC Enerji Bakanı Erhan Arıklı, konuyla ilgili Hürriyet’e yaptığı açıklamada, göreve geldiği andan itibaren Türkiye’den kabloyla enerji temini konusuna yoğunlaştığını belirterek, “Akaryakıtla çalışan iki santralımız var. Malum akaryakıt dövize bağlı ve maliyeti yüksek. Bugün elektriğin kilovat saatini 130 kuruşa mal ediyor ancak halka 90 kuruşa zararına yansıtıyoruz. Sürdürülebilir bir sistem değil. KKTC’ye gelen yatırımcı ilk önce enerji maliyetlerini soruyor, maliyeti öğrenince yatırımdan vaz geçiyor. Bu maliyetlerle KKTC’de ne turizm olur ne sanayi” dedi.

DİKMEN SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Sinop Dikmen Belediye... Haberi Görüntüle

Çok sınırlı kullanılıyor

Bakan Arıklı, KKTC’nin güneş enerjisi potansiyelinin de yüksek olduğuna dikkat çekerek, yılda 2400 saatlik potansiyeli, enterkonnekte sistem olmaması, yani ana karayla kablo ile bağlantı olmaması, nedeniyle çok sınırlı kullanabildiklerini dikkate çekti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading