Yandex Metrica
SON DAKİKA
Gizli görüntüsü sosyal medyaya düştü, 'güvercin beyinli'ye cevap bile veremedi

Gizli görüntüsü sosyal medyaya düştü, 'güvercin beyinli'ye cevap bile veremedi

Selahattin Demirtaş'a 'Kürt faşist' dediği görüntüsü sosyal medyaya düşünce özür dileyen TİP'li Ahmet Şık, HDP milletvekili Sezai Temelli'nin ağır hakaretine cevap veremedi.

Politika

23.01.2024, 20:48

Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekili Ahmet Şık, İstanbul 3. Bölge'de HDP/Yeşil Sol adayı Hasan Cemal'e rakip olunca gizli görüntü kaydı sosyal medyaya düştü. PKK yanlısı Yeşil Sol cenahının TİP'li Şık'a oy vermesini engellemeye yönelik olduğu gözlenen kayıt iki parti arasında gerilimin fitilini bir kez daha ateşledi. 

Ahmet Şık, HDP'li Selahattin Demirtaş'a yönelik sözlerinden ötürü özür diledi ama bu özür PKK yanlılarının ateşini söndürmeye yetmedi. HDP'li Sezai Temelli, Şık'a alenen 'güvercin beyinli' dedi. 

PKK'yı terör örgütü olarak görmeyenlerin oluşturduğu Emek ve Özgürlük İttifakı'nda HDP/Yeşil Sol ile TİP arasında, oyların bölündüğü iddiasıyla bir süredir gerilim yaşanıyor. 

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın TİP'e oy verilmemesine yönelik kesin uyarılarının ardından HDP/Yeşil Sol adayı Hasan Cemal de Buldan'ın mesajını paylaşarak İstanbul'da seçmenin 'dikkatli olmasını' istemişti. Zira oylar İstanbul 3. Bölge'de TİP'ten birinci sıra adayı Ahmet Şık'a giderse HDP/Yeşil Sol 3. sıra adayı Hasan Cemal'in seçilme ihtimali ortadan kalkıyor. 

Tam da bu esnada Ahmet Şık'ın bir görüntüsü sosyal medyaya düştü. Bir seçmenle sohbet eden Şık, "Selahattin (Demirtaş) bizim canımıza okudu ama aynı ittifaktayız. Selahattin'i çıkar HDP'den ortada HDP kalmıyor. Ben tamamından rahatsızım. Türk faşisti var, Kürt faşistiyle de uğraşamam" ifadelerini kullanıyor. 

Görüntünün sızdırılmasıyla birlikte bu ifadelerinden çark eden TİP'li Şık, özür üstüne özür diledi. Şık, "Fikrimi, kasıtımı, duygumu yansıtmayan bu sözler nedeniyle kırdığım tüm HDP'li dostlarımdan ve Kürt halkından, TİP'li yoldaşlarımdan içtenlikle özür diliyorum" mesajı yayınladı ancak bu özrü PKK yandaşı Sezai Temelli'yi teskin etmeye yetmedi. 

HDP'li Temelli sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, "Güvercin kadar beyinleriyle şahinlerle aşık atmaya kalkanların hüsranla sonlanan tweet dünyası" ifadelerini kullandı. Hükümete yönelik sert eleştirileriyle bilinen ve yoldaşlarıyla birlikte 'cesur' eylemlere imza atan TİP'li Şık, 'güvercin beyinli' ithamına cevap vermeyi göze alamadı. 

Selahattin Demirtaş ise Şık'ın ifadelerine tepki olarak yazdığı mesajda "Halkımıza zafer sözümüz var, önce bunu yerine getirelim. Ve Selahattin'den HDP'yi çıkarsan geriye pek bir şey kalmaz" diye yazdı. 

Türkiye İşçi Partisi de kendi vekili Ahmet Şık'ın arkasında duramadı. PKK'yı terör örgütü olarak görmeye cesaret edemeyenlerin oluşturduğu parti şu açıklamayı yayınladı:

"Ahmet Şık'ın kamuoyuna yansıyan sözleri partimizin görüşlerini yansıtmadığı gibi vekilimizin bugüne dek koruduğu mücadele kimliği açısından da talihsiz ve kastını aşan ifadeler içermektedir. Bu sebeple, başta HDP'li dostlarımız olmak üzere ittifak güçlerimizden, Kürt halkından, sol kamuoyundan ve tüm yurttaşlarımızdan özür diliyoruz"

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading