Yandex Metrica

Fuat Oktay kimdir? Fuat Oktay kaç yaşında ve nereli?

Fuat Oktay kimdir? Fuat Oktay kaç yaşında ve nereli?

Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay kimdir, hangi görevlerde bulunmuştur? Fuat Oktay’ın hayatını ve biyografisini sizler için derledik.

Politika

20.02.2024, 23:04

İşte akademisyen, bürokrat ve siyasetçi Fuat Oktay hakkında merak edilenler...

Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı: Çok büyük bir afetle karşılaşabiliriz Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı: Çok büyük bir afetle karşılaşabiliriz Haberi Görüntüle

FUAT OKTAY KİMDİR?

1964 yılında Yozgat’ın Çekerek ilçesinde dünyaya gelmiştir. Lisans eğitimini Çukurova Üniversitesi İşletme Bölümü’nde tamamlayarak 1985 yılında mezun olan Fuat Oktay, aynı üniversitede araştırma görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır.

Nihat Genç tek mesajla Ekrem İmamoğlu'na dayak attı: Sömürgeci şirketlerin Zelenski'si! Nihat Genç tek mesajla Ekrem İmamoğlu'na dayak attı: Sömürgeci şirketlerin... Haberi Görüntüle

FUAT OKTAY’IN AKADEMİK KARİYERİ

1990 yılında, ABD'de otomotiv sektörünün merkezi konumundaki Detroit'teki Wayne State Üniversitesi’nde imalat mühendisliği ve işletme alanlarında yüksek lisans eğitimini tamamlayan Fuat Oktay, aynı üniversitede endüstri mühendisliği alanında doktora unvanı almıştır.  Otomotiv ve havacılık endüstrisi alanlarında uzman olan Oktay, Beykent Üniversitesi İşletme Bölümü’nde Bölüm Başkanlığı ve Dekan Yardımcılığı yapmıştır.  

Kamu ve özel sektör başta olmak üzere, birçok şirkete danışmanlık hizmetinde bulunan Fuat Oktay, bu şirketlerin bazılarında başkan yardımcısı, genel müdür ve yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulunmuştur.

Fuat_Oktay_kimdir

2008 ve 2012 yılları arasında geçen dört yıllık sürede THY Stratejik Planlama ve İş Geliştirme, Satış ve Pazarlama, Üretim Planlaması ve Bilgi Teknolojilerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulunmuştur. Oktay, bu süre boyunca çok sayıda ortak girişim projesini de hayata geçirmiştir.

AK Partili İnan'dan fondaş medyanın iddialarına sert tepki: Kendilerini yalanlarla perdeliyorlar AK Partili İnan'dan fondaş medyanın iddialarına sert tepki: Kendilerini yalanlarla... Haberi Görüntüle

FUAT OKTAY’IN SİYASİ KARİYERİ

2012’nin Ocak ayından 2016 yılının Haziran ayına kadar Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı görevini yürüten Fuat Oktay, 2016 ve 2018 yılları arasında da Başbakanlık Müsteşarlığı yapmıştır. 

Fuat Oktay, 9 Temmuz 2018 tarihinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafında >T.C. Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak görevlendirilmiştir.

İyi derecede İngilizce bilen Fuat Oktay, evli ve üç çocuk babasıdır.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading