Yandex Metrica

Sitede Ara

Fondaş medyada Meral Akşener tedirginliği: Altılı Masa'yı dağıtırsa halimiz ne olur!

Fondaş medyada Meral Akşener tedirginliği: Altılı Masa'yı dağıtırsa halimiz ne olur!

İYİ Parti'nin HDP konusunda CHP ile yaşadığı gerilim ve Altılı Masa'nın dağılabileceği endişesi, ABD-Avrupa destekli medyada tüm dikkatleri Meral Akşener'e çevirdi. Fondaş basın bugünlerde Akşener'le yatıp Akşener'le kalkıyor.

Politika

23.01.2024, 19:48

CHP ile İYİ Parti arasında esen sert rüzgarlar Altılı Masa'nın akıbetine ilişkin özellikle fondaş medyada endişe yarattı. CHP'nin HDP'ye bakanlık vaat etmesine İYİ Parti'den yükselen itirazlar, Meral Akşener'in Şanlıurfa-Siverek'te Susurluk Kazası'nın sembol isimlerinden Sedat Bucak'ı ziyareti, ardından Kılıçdaroğlu yönetimince disipline sevk edilmiş CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın Akşener'le birlikte tören yapacağının açıklanması "CHP-İYİ Parti ortaklığı bitiyor mu?" tartışmalarını alevlendirdi.

Geçtiğimiz hafta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşen Akşener, Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayı konusunda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı da sık sık öne çıkarıyor. 2023 adaylığı konusunda CHP'li İmamoğlu ile Yavaş'a kol kanat gerdiği gözlenen Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına soğuk baktığını bir kez daha ilan etmiş oldu. 

İYİ Parti'den Erdoğan'ın Akşener'e 'Partinizin başında kalın' çağrısı yaptığı iddialarına ilişkin açıklama! İYİ Parti'den Erdoğan'ın Akşener'e 'Partinizin başında kalın' çağrısı yaptığı iddialarına... Haberi Görüntüle

TÜM DİKKATLER AKŞENER'E ÇEVRİLDİ

Altılı Masa'da ayrışma yaşanabileceğine ilişkin giderek artan işaretler ABD ve Avrupa ülkelerince desteklenen fondaş medyada tedirginliğe neden oldu. Fondaş haber siteleri son 48 saattir tüm dikkatini Akşener'e yöneltti. Akşener'in Bucak ailesiyle temasının 'Kürt sorunu'na bakışını açıkça ortaya koyduğunu belirten kimi siteler hayal kırıklığı yaşamış biçimde "Çözüm İYİ Parti'de değil" mesajını verirken, kimi yazarlar ise İYİ Parti liderinin tarihçesini yazmaya girişti. 

Soru işaretlerine açıklık getirmek için FOX TV yayınına katılarak soruları cevaplayan Akşener ise Kılıçdaroğlu'nun adaylığına açıkça karşı çıkmadı ama CHP'nin HDP'ye yönelik mesajlarından duyduğu rahatsızlığı ifade etmekten çekinmedi. 

CHP'li belediye başkanından borç itirafı: Gerekirse pankart asacağım CHP'li belediye başkanından borç itirafı: Gerekirse pankart asacağım Haberi Görüntüle

'BİZİ HDP İLE YAN YANA GETİRMEYE ÇALIŞIYORLAR'

Muhalefetin içesinde İYİ Parti'yi HDP ile yan yana getirmeye uğraş veren bir yapı olduğunu dile getiren Akşener, "Kavramsal olarak son derece aşağılayan, bize çok çirkin tavırlar koyan, ciddi tavırlar koyan gerçekten kötü bir dilli bir yapı. Muhalefeti de tanzim ettiğini düşünen, tırnak içi 'kanaat önderleri' diyelim adına. Biz tutumu belli siyasi bir partiyiz. Biz başka siyasi partilerin başka partilerle olan tutumuna karışmamız, hakaret etmemiz yok. Onların ilişkilerine saygı duyuyoruz bizim de tutumumuza saygı duyulmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Nihat Genç tek mesajla Ekrem İmamoğlu'na dayak attı: Sömürgeci şirketlerin Zelenski'si! Nihat Genç tek mesajla Ekrem İmamoğlu'na dayak attı: Sömürgeci şirketlerin... Haberi Görüntüle

CHP'NİN VAHDETTİN TAVRINI DESTEKLEMEDİ

Meral Akşener'in, başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer olmak üzere pek çok CHP'linin "Sultan Vahdettin haindir" şeklindeki yaklaşımına katılmayışı da dikkat çekti. "Ben inkılap tarihi hocasıyım. 'İhanet içinde olabilirler' diye geçer Atatürk'ün sözü. Bu şekilde söylense problem yok. 'İhanet ettiler' hüküm cümlesi kurduğunuzda zaten toplum yeteri kadar bölündü" diyen Akşener, CHP ile ayrışma konularına bir yenisini daha eklemiş oldu. Akşener'in Vahdettin tavrı da fondaş medyanın radarından kaçmadı. 

Önümüzdeki günlerde Kılıçdaroğlu ile bir araya gelerek 'kriz' konularını değerlendirecek Akşener'in, ittifakın temel aktörü sıfatıyla Altılı Masa'nın geleceğine ne şekilde yön vereceği merak konusu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading