Yandex Metrica

Eski HDP Milletvekili Altan Tan'dan çok konuşulacak HDP ve PKK eleştirisi

Eski HDP Milletvekili Altan Tan'dan çok konuşulacak HDP ve PKK eleştirisi

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, kürtlerin bir kısmının özellikle müslüman kürtlerin HDP'ye istemeden oy verdiğini, HDP ve PKK'nın siyasi çizgilerini benimsemediklerini söyledi.

Politika

23.01.2024, 17:37

A Haber'in paylaşımına göre, HDP Diyarbakır Eski Milletvekili Altan Tan, HDP'nin siyasetini eleştirdi.

HDP'li Altan Tan, HDP, Millet İttifakı ve PKK'yı sert sözlerle eleştirirken, HDP'ye oy veren bazı kürtlerin istemeyerek, kerhen oy verdiğini söyledi.

'Partiden ayrılacak son kişi' demişti! Akşener yanıldı: O isim CHP'ye geçmeye hazırlanıyor! 'Partiden ayrılacak son kişi' demişti! Akşener yanıldı: O isim CHP'ye... Haberi Görüntüle

"SİLAH VE DEMOKRATİK MÜCADELE YAN YANA OLAMAZ"

Silah ve demokratik mücadelenin yan yana olamayacağına dikkat çeken Tan, PKK'ya silahı bırakma çağrısı yaparken, HDP ve PKK arasındaki ilişkiyi şu sözlerle eleştirdi: 

"Birileri askerle, polisle savaşırken mecliste o polisin ve askerin hükümetiyle yan yana oturamazsınız. Buna kürtler de bir karar versin. Ya demokratik mücadele diyecek silahı bırakacak, ya da demokratik mücadele de bir oyundur, bu yolla bir şey elde edilemez deyip dağa gidiştir.Bu tercihi artık kürt siyasetinin yapması lazımdır.

40 yıldır söylüyorum, silahla artık bir yere varılamaz. Mücadele demokratik ve legal olmalı. Benim de söyleyeceğim bu. Bence demokratik siyaseti güçlendirmeli. PKK'ya da 'yeter artık! ne olduysa geçmişte kaldı, bundan sonra silahın getireceği bir şey yok! Getireceği tek bir şey var; daha fazla zulüm, daha fazla baskı, daha fazla çözümsüzlük.' Silah bitecek, demokratik haklar için demokratik yollarla siyasi partilerle, derneklerle, vakıflarla, sendikalarla bir mücadele yürütülecek."

Ankara'nın Afrika'daki varlığı genişliyor: Tanzanya'dan Türkiye'ye 14 yıl sonra ilk ziyaret: Arka planda neler yaşandı? Ankara'nın Afrika'daki varlığı genişliyor: Tanzanya'dan Türkiye'ye 14 yıl sonra ilk... Haberi Görüntüle

"HDP'YE KERHEN OY VERİYORLAR"

Kürt seçmenin bir kısmının HDP'ye hiç istemeden, kerhen oy verdiğine vurgu yapan Tan, HDP'nin çelişkili siyasetine şu sözlerle dikkat çekti: "HDP, Türkiye'deki kürtlerin belli bir kesimini temsil ediyor. Hatta  HDP'ye oy veren kürtlerin bir kısmı,kerhen oy veriyor. HDP'ye oy veren kürtlerin yarısından fazlası müslüman kürtlerdir. Gelenek olarak, görenek olarak, PKK'nın ve HDP'nin siyasi çizgisini benimsemeyen insanlardır.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading