Yandex Metrica
SON DAKİKA
Erdoğan'dan KKTC'ye tam kadro çıkarma! Ziyaret öncesi dikkat çeken pankart

Erdoğan'dan KKTC'ye tam kadro çıkarma! Ziyaret öncesi dikkat çeken pankart

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 47’nci yıldönümünde KKTC’de sürpriz açıklamalarda bulunacak. Erdoğan’la birlikte Meclis Başkanı Şentop, MHP lideri Bahçeli ve AK Parti MYK tam kadro adaya gidiyor. Erdoğan’ın ziyareti nedeniyle KKTC’de billboardlara dikkat çeken ilanlar asıldı.

Politika

23.01.2024, 17:40

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 47. yıl dönümünün kutlanacağı 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı törenleri nedeniyle KKTC’ye tarihi bir ziyarette bulunacak. Erdoğan’ın ziyaret sırasında sürpriz açıklamalar yapması bekleniyor. Bugün ve yarın gerçekleşecek ziyaretle dünyaya Türkiye’nin, hak ve adalet arayışında en güçlü şekilde KKTC’nin yanında olduğu gösterilecek. Bu hedef doğrultusunda AK Parti MYK üyeleri  ziyarete tam kadro katılacak. Bugün adaya gelecek olan Erdoğan için Lefkoşa, Girne ve Mağusa şehirlerinin girişine, “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan KKTC’de” yazılı pankartlar yerleştirildi, bulvarlardaki billboardlara ilanlar asıldı. Erdoğan bugün Cumhuriyet Meclisi’nde düzenlenecek özel oturumda milletvekillerine hitap edecek.

İBB Başkan adayı Murat Kurum: Şehrine oy ver ki İstanbul... Haberi Görüntüle

“Kuzey Kıbrıs’a müjdesini orada, parlamentoda vermek istiyoruz''

Milliyet'in haberine göre; Erdoğan’ın konuşmasında vereceği mesajları başta Yunanistan, Kıbrıs Rum Yönetimi ve AB olmak üzere tüm dünyanın yakından izleyeceği biliniyor. 19 Mayıs’ta gençlerle buluşmasında, “Kuzey Kıbrıs’tan gerekli mesajları tüm dünyaya inşallah oradan vereceğim. Çünkü Kuzey Kıbrıs’ta bizim bulunmamız, vereceğimiz mesajlar sadece adayı değil tüm dünyayı ilgilendiriyor” diyen Erdoğan, son olarak Ayasofya’da kıldığı cuma namazından sonra beklenti düzeyini yükselterek “Kuzey Kıbrıs’a müjdesini orada, parlamentoda vermek istiyoruz. Güzel bir adımımız var, ön çalışmalarını bitirdik” açıklamasında bulunmuştu.

VEZİRKÖPRÜ SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Samsun Vezirköprü Belediye... Haberi Görüntüle

Müjde bekleniyor

Kulislerde Erdoğan’ın vereceği müjdenin, Doğu Akdeniz’deki doğal gaz arama çalışmalarına ilişkin olabileceği ifade ediliyor. Adada barışın tesisine yönelik mesajlar verirken iki devletli çözüm formülünün altını çizecek olan Erdoğan, KKTC’nin bağımsızlığı ve egemenliğine vurgu yapacak, Erdoğan’ın, Maraş bölgesine yönelik yeni açılımlara da konuşmasında yer vermesi beklenirken, kulislerde Maraş’ta evi, arazisi olan Rumlara, “evinize dönün” çağrısı yapacağı konuşuluyor.

Erdoğan’ın ziyarette Geçitkale Havaalanı’nı SİHA üssü olarak ilan etmesi de bekleniyor. SİHA üssünün, anlaşmazlıkların odağında yer alan Doğu Akdeniz’deki enerji denklemine önemli bir etki yapacağı tahmin ediliyor.  Bayram namazı Hala Sultan’da

Kurban Bayramı’nın birinci gününe denk gelen 20 Temmuz programı, bayram namazıyla başlayacak. Hala Sultan Camii’nde bayram namazını Bahçeli ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile birlikte kılacak olan Erdoğan, daha sonra Lefkoşa Atatürk Anıtı önündeki törene katılacak.

Bağcılar'ın Başkanı Abdullah Özdemir'den İmamoğlu'na gönderme: Vatandaş unutmaz! Haberi Görüntüle

‘Kıbrıs Türk Devleti’ne adım adım mı? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün başlayacağı KKTC temasları öncesinde Ankara kulislerinde Azerbaycan’ın KKTC ismini kullanmadan “Kıbrıs Türk Devleti”ni tanıma anlamına gelecek adımları resmileştirebileceği konuşuluyor. Bu çerçevede Azerbaycan ile KKTC arasında başlayacak ilişki kapsamında işbirliklerinin çeşitlenerek süreceği ifade ediliyor. “Kıbrıs Türk Devleti” vurgusuyla bir taraftan federasyon yerine adadaki iki ayrı toplumun oluşturduğu “iki devletli” yapıya vurgu yapılırken, diğer taraftan da KKTC ismi doğrudan kullanılmayarak olası engellemelerin de önüne geçilmesinin hedeflendiği kaydediliyor.Bu adımın ardından Pakistan ve İngiltere’nin de aynı yöntemle KKTC ile ilişki kurabilecekleri dile getiriliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading