Yandex Metrica
SON DAKİKA
Erdoğan'dan 'Afrika'da ne işin var' diyenlere yanıt: Kifayetsizler anlamaz

Erdoğan'dan 'Afrika'da ne işin var' diyenlere yanıt: Kifayetsizler anlamaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Türkiye'nin Afrika'da ne işi var' diyenlere ''Türkiye'ye laf atanları kesinlikle muhatap almıyoruz. Bunların önce insanlığı Türkiye'den öğrenmeleri lazım. Kifayetsizler anlamaz'' şeklinde yanıt verdi.

Politika

23.01.2024, 18:10

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir Ticaret Odası Kongre Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Eskişehir Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'nda hitap etti.

Bugünlere büyük ve güçlü Türkiye sevdasına gönül veren isimsiz kahramanların fedakarlıklarıyla gelindiğini vurgulayan Erdoğan, "Bugünlere milletimizin tarih sahnesinde hak ettiği yeri almak için gece gündüz çalışan emektarlarımızın gayretiyle geldik." dedi.

"84 milyonun tamamını kucaklıyoruz. Ayrımcılık bizde yok." ifadelerini kullanan Erdoğan, milletin kardeşliğini güçlendirmek dışında hiçbir amaç gütmediklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin, dünyanın en büyük 10 ekonomisi olma hedefine eninde sonunda ulaşılacağını vurguladı.

Türkiye'nin, 19 yılda tüm badireleri suhuletle atlattığını hatırlatan Erdoğan, Cumhuriyetin 100. yılının kutlanacağı 2023 limanına da ülkemizi selametle kavuşturacaklarını dile geitrdi.

Meral Akşener'den İmamoğlu'na gönderme: Söz verdikçe ayva çıkıyor Haberi Görüntüle

FRANSA'YA TEPKİ OLARAK: 'BUNLAR BİZE İNSANLIK DERSİ VEREMEZ!'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisinin beraberindeki heyetle bilikte gerçekleştirdiği Afrika ziyaretlerini yakın mercek altına alan ve bundan son derece rahatsızlık duyan Fransa'nın, bu konudaki yorum ve haberlerini sert bir dille eleştirirken, "Hayatında hiç ticaret yapmamış, ihracat nedir, yatırım nedir, üretim nedir, kalite nedir bilmeyen kifayetsizler Türkiye'nin Afrika'da ne işi var diyor. Aynı soruyu ülkemizdeki lejyonerleriyle birlikte tescilli sömürgeciler de soruyor. Afrika'daki kanlı geçmişleriyle yüzleşmek yerine Türkiye'ye laf atanları kesinlikle muhatap almıyoruz. Cezayir'de, Nijerya'da 1 milyon insanı katlettiniz. Kim bunlar? Batı, Batı. Fransa. Bunlar bize insanlık dersi veremez. Bunların önce insanlığı Türkiye'den öğrenmeleri lazım." ifadelerini kullandı.

İşte CHP belediyeciliği! SGK'ya en borçlu belediye Ankara: Borcu son... Haberi Görüntüle

'BUGÜN AFRİKA ÜLKELERİYLE TOPLAM TİCARETİMİZ 25 MİLYAR DOLARI AŞIYOR'

Afrika temasları kapsamında Angola'ya gerçekleştirdiği ziyaretinde 7 anlaşmaya imza attıklarını hatırlatan Erdoğan, Togo'da verimli görüşmeler yaptıklarını ve komşu ülkeleri de oraya davet etmek suretiyle Burkina Faso ile orada bir görüşme yaptıklarını paylaştı. Söz konusu görüşmenin çok çok manidar olduğunu ifade eden Erdoğan, "Afrika'nın 210 milyonu bulan nüfusuyla en kalabalık nüfusuna sahip olan Nijerya'da çok önemli kararlar aldık. Buralar 15-20 yıl öncesine kadar Türkiye'nin hiçbir varlık göstermediği coğrafyalardı. Bugün kıtanın her yerinde, Türk ürünlerini, Türk şirketlerini, insanımızın yardım elini uzatan sivil toplum örgütlerini görmekten iftihar ediyorum. Bugün kıta ülkeleriyle toplam ticaretimiz 25 milyar doları aşıyor." ifadelerini kullandı.

Murat Kurum'dan canlı yayında anket açıklaması: 'Kazanacağız' deyip oran verdi Haberi Görüntüle

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading