Yandex Metrica
SON DAKİKA
Engin Özkoç kimdir? Engin Özkoç kaç yaşında ve nereli?

Engin Özkoç kimdir? Engin Özkoç kaç yaşında ve nereli?

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç kimdir? Engin Özkoç kaç yaşında, aslen nereli ve mesleği ne?

Politika

23.01.2024, 17:51

TBMM CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’un hayatını ve biyografisini derledik. Peki Engin Özkoç kimdir? Engin Özkoç kaç yaşında, nereli ve mesleği ne? İşte CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un hayatına dair merak edilen ayrıntılar... 

İmamoğlu'nun para kuleleri korkusu! Murat Kurum: Neyi saklıyorsun çık açıkla Haberi Görüntüle

ENGİN ÖZKOÇ KİMDİR? 

5 Şubat 1962 tarihinde Sakarya’da dünyaya gelen Engin Özkoç, aslen Abhaz asıllıdır. Lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde tamamlayan Özkoç, lisansüstü eğitimine Kastamonu Üniversitesi’nde devam ederek Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında ise yüksek lisans yapmıştır. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Yılın ikinci yarısını işaret etti Haberi Görüntüle

ENGİN ÖZKOÇ’UN SİYASİ HAYATI 

Siyasi hayatına mensubu olduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Gençlik Kolları’nda görev alarak başlayan Engin Özkoç, daha sonra Sakarya'da Belediye Başkan Yardımcılığı ve dört dönem Belediye Meclis Üyeliği görevlerinde bulunmuştur.  

Engin_Özkoç_kimdir

Ayrıca Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı ve Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliği görevlerinde de bulunan Özkoç, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nda da Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır.  

Cumhuriyet Halk Partisi’nden 24, 25, 26 ve 27. dönemlerde Sakarya Milletvekili seçilerek parlamentoya giren Engin Özkoç, TBMM’de Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda görev almıştır.  

Ömer Çelik'ten Özgür Özel'e darbe tepkisi: Tam bir akıl tutulması Haberi Görüntüle

ENGİN ÖZKOÇ NE ZAMAN CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ OLDU? 

CHP Genel Başkan Başdanışmanlığı ve TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Sözcülüğü görevlerinde bulunan Özkoç, 2017 yılında ise CHP Grup Başkanvekilliği görevine seçilmiştir. 

CHP Grup Başkanvekilliği görevine halen devam etmekte olan Engin Özkoç, bekardır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading