Yandex Metrica

Ekrem İmamoğlu kimdir? Ekrem İmamoğlu nereli ve kaç yaşında?

Ekrem İmamoğlu kimdir? Ekrem İmamoğlu nereli ve kaç yaşında?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu kimdir? Ekrem İmamoğlu nereli? Ekrem İmamoğlu’nun hayatını ve biyografisini sizler için derledik...

Politika

06.04.2024, 16:12

2019 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına seçilen Ekrem İmamoğlu’nun hayatına dair ayrıntılar merak edilmektedir. Peki Ekrem İmamoğlu kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi görevlerde bulunmuştur? 

İşte Ekrem İmamoğlu’nun hayatına dair merak edilen ayrıntılar... 

Son dakika: İYİ Parti'de üst düzey istifa! Akşener'e verdi veriştirdi Son dakika: İYİ Parti'de üst düzey istifa! Akşener'e verdi veriştirdi Haberi Görüntüle

EKREM İMAMOĞLU KİMDİR? 

4 Haziran 1970 tarihinde Trabzon'un Akçaabat ilçesinin Cevizli köyünde dünyaya gelen Ekrem İmamoğlu, lise eğitimini Trabzon Lisesi’nde tamamlamıştır. Lisans eğitimine ise önce Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Doğu Akdeniz Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde başlayan İmamoğlu, kısa bir süre sonra Girne Amerikan Üniversitesi İletişim Fakültesi İşletme Bölümü’ne geçmiş ve burada iki yıl eğitim aldıktan sonra da 1990 yılında ise İstanbul Üniversitesi’nin İngilizce İşletme Bölümü’ne geçerek bu bölümden 1994 yılında mezun olmuştur.  

Lisansüstü eğitimini ise yine aynı üniversitede başlayan Ekrem İmamoğlu, İnsan Kaynakları Yönetimi alanında Yüksek Lisans yapmıştır.  

Öğrencilik dönemlerinde amatör olarak futbol ile ilgilenen İmamoğlu, Trabzonspor Futbol Kulübü başta olmak üzere Trabzonspor Basketbol Kulübü ve Beylikdüzü Spor Kulübü’nde de yöneticilik yapmıştır. 

1992 yılında, yüksek lisans eğitimine devam ederken kendi aile şirketinde çalışmaya başlayan Ekrem İmamoğlu, daha sonra bu grup şirketlerinin yönetimini üstlenmiştir. 

Nihat Genç tek mesajla Ekrem İmamoğlu'na dayak attı: Sömürgeci şirketlerin Zelenski'si! Nihat Genç tek mesajla Ekrem İmamoğlu'na dayak attı: Sömürgeci şirketlerin... Haberi Görüntüle

EKREM İMAMOĞLU’NUN SİYASİ HAYATI 

2009 yılında mensubu olduğu Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) katılan İmamoğlu, CHP Beylikdüzü İlçe Teşkilatı’nın üyesi olmuştur. Aynı yıl gerçekleşen yerel seçimlerin ardından da CHP’den Beylikdüzü İlçe Başkanlığı görevine seçilmiştir.  

Ekrem_İmamoğlu_kimdir

CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı görevine devam ederken 2013 yılında Beylikdüzü Belediye Başkanlığına adaylığını açıklayan Ekrem İmamoğlu, 30 Mart 2014 tarihinde gerçekleşen yerel seçimlerin ardından Beylikdüzü Belediye Başkanı olmuştur.  

Bahçeli'den CHP'ye net mesaj: 'İktidar olduk' diyenler hayal aleminde Bahçeli'den CHP'ye net mesaj: 'İktidar olduk' diyenler hayal aleminde Haberi Görüntüle

EKREM İMAMOĞLU NE ZAMAN İBB BAŞKANI OLDU? 

Beş yıl kadar Beylikdüzü Belediye Başkanlığı görevine devam eden İmamoğlu, Millet İttifakı’nın CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşen yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı seçilmiştir. Daha sonra yapılan itirazlar sonucunda Yüksek Seçim Kurulu (YSK), İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı seçimlerini ve Ekrem İmamoğlu’na verdiği mazbatayı iptal etmiştir.  

Yüksek Seçim Kurulu, daha sonra 6 Mayıs 2019 tarihinde iptal ettiği seçimin 23 Haziran 2019 tarihinde yeniden tekrarlanmasına karar vermiştir.  

Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran 2019 tarihinde tekrarlanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı seçimlerinde yeniden İBB Başkanı seçilmiştir.   

İBB Başkanlığı görevine halen devam etmekte olan Ekrem İmamoğlu, evli ve üç çocuk babasıdır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading