Yandex Metrica
SON DAKİKA
Efkan Ala kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Efkan Ala kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Efkan Ala kimdir, nereli? Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın Türk siyasetindeki görevi ne?

Politika

23.01.2024, 17:47

Türk bürokrasinde tanınan isim Efkan Ala 21 Şubat 1965 tarihinde Erzurum Oltu'da doğdu. Ortaöğretimden sonra lise eğitimini Erzurum İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. Ala, liseyi tamamlamasının ardından İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünü bitirdi. Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde İktisat alanında yüksek lisansını tamamladı.

DURAĞAN SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Sinop Durağan Belediye... Haberi Görüntüle

EFKAN ALA'NIN SİYASET HAYATI

Efkan Ala ilk önce Sakarya Valiliği'nde görev yaptı. Ardından İngiltere'de eğitim aldıktan sonra iki yıl Dernekpazarı, iki yıl da Kabataş ilçelerinde kaymakamlık ve Tunceli'de vali yardımcısı olarak görevlerde bulundu. Bu görevlerin ardından >İçişleri Bakanlığı'nda Eğitim Genel Müdürlüğü ve Müşavirlik yaptı.

Efkan Ala 2003 yılında >Batman Valiliği'ne, 2004 yılında ise >Diyarbakır Valiliği'ne atandı. 10 Eylül 2007 tarihinde Başbakanlık Müsteşarı olarak göreve başladı. Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in yerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından ataması yapılan Efkan Ala, 61 ve 62. Hükumetlerde İçişleri Bakanlığı yaptı. Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde >AK Parti Erzurum milletvekili olarak, Kasım 2015 genel seçimlerinde ise Bursa milletvekili olarak meclise girdi. 64. Hükumette yeniden İçişleri Bakanlığı görevine atanan Ala, 65. Hükumette de görevine devam etmiş, 31 Ağustos 2016 tarihinde ise bu görevinden istifa etmiştir. Efkan Ala'nın istifa ettiği İçişleri Bakanlığı görevi ise Süleyman Soylu tarafından devam ettirilmektedir. Türk bürokrat 27. Dönem AK Parti Bursa milletvekili olarak aday gösterilmiştir.

Efkan Ala evli ve iki çocuk babasıdır. Gülseren Ala ile evli olan Efkan Ala İngilizce dilini iyi derecede bilmektedir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading