Yandex Metrica

Dünyanın konuştuğu Erdoğan röportajı! CBS: ABD'ye meydan okuyor

Dünyanın konuştuğu Erdoğan röportajı! CBS: ABD'ye meydan okuyor

CBS News'a konuk olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın röportajından bir kısmını daha yayınlanırken, CBS haberi "ABD'ye meydan okuyor" diyerek haberi servis etti.

Politika

23.01.2024, 18:01

CBS News'a konuk olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın röportajından bir kısmını daha yayınladı. CBS, Erdoğan'ın "hiç kimse Türkiye'nin kendini savunması konusundaki meselelere müdahale edemez" sözlerini 'meydan okuma' olarak tanımladı.

MHP'de Başkanlık Divanı Listesi belli oldu! İşte Bahçeli'nin A takımı MHP'de Başkanlık Divanı Listesi belli oldu! İşte Bahçeli'nin A takımı Haberi Görüntüle

"ABD'YE MEYDAN OKUYOR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 76. Genel Kurulu'na katılmak üzere gittiği New York'ta CBS News ile özel bir röportaj gerçekleştirdi. CBS, Erdoğan'ın S-400 alımları ile ilgili açıklamalarını "ABD'ye meydan okuyor" olarak değerlendirdi:

"NATO ittifakının güvenliğini riske attığına dair tekrarlanan uyarılara rağmen, ABD'ye meydan okuyarak kararlılıklarına vurgu yaptı ve Rus yapımı başka bir uçaksavar füze savunma sistemi satın almayı planladığını söyledi."

CBS News Dışişleri Baş Muhabiri Margaret’in "Türkiye daha fazla S-400 sistemi satın alacak mı?" sorusuna Erdoğan, “evet” yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimine dair ilk yorum Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimine dair ilk yorum Haberi Görüntüle

"HANGİ ÜLKEDEN NE ALACAĞIMIZA BİZ KARAR VERİRİZ"

Erdoğan, "Gelecekte ne tür savunma sistemleri aldığımıza, hangi ülkeden, hangi seviyeden aldığımıza kimse müdahale edemeyecek. Buna kimse karışamaz. Bu kararları sadece biz veririz." dedi. Erdoğan, F-35'lere ilişkin de konuştu ve Türkiye'nin parasını ödediği uçakların teslim edilmediğini hatırlattı, ABD yönetimini eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CBS röportajının tamamı yarın yayınlanacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading