Yandex Metrica
SON DAKİKA
Dışişleri Bakanlığından "Tripoliçe Katliamı" açıklaması: Kara bir leke

Dışişleri Bakanlığından "Tripoliçe Katliamı" açıklaması: Kara bir leke

Dışişleri Bakanlığı, "Tripoliçe Katliamı"na yönelik yayınladığı açıklamada "Mora Yarımadası'nda tek bir Türk’ün dahi canlı kalmamasını hedefleyen bu insanlık dışı katliam tarihe kara bir leke olarak yazılmıştır" ifadelerini kullandı.

Politika

23.01.2024, 18:01

Dışişleri Bakanlığı, "Tripoliçe Katliamı"na yönelik bir açıklama yayınlayarak, bu insanlık dışı katliamın tarihe kara bir leke olarak geçtiğini belirtti.

CHP’nin anketçisi canlı yayında oran verdi: İmamoğlu geriledi Murat Kurum... Haberi Görüntüle

ON BİNLERCE TÜRK KATLEDİLDİ

Dışişleri Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından paylaşılan açıklamada, "Mora Yarımadası’nda tek bir Türk'ün dahi canlı kalmamasını hedefleyen bu insanlık dışı katliam, tarihe kara bir leke olarak yazılmıştır." ifadeleri yer aldı.

Tripoliçe'de yapılan katliamda on binlerce Türk’ün hunharca katledilmesinden bu tarafa 200 yıl geçtiği hatırlatılan açıklamada, "Mora Yarımadası'nda tek bir Türk’ün dahi canlı kalmamasını hedefleyen bu insanlık dışı katliam tarihe kara bir leke olarak yazılmıştır." ifadeleri yer aldı.

Bakanlığın açıklamasında ayrıca, "Her fırsatta tarihi gerçekleri çarpıtarak başkalarına ders verme gafletine düşenler, kendi işledikleri mezalimin asla unutturulamayacağını bilmeli ve gerçeklerle samimi şekilde yüzleşmelidirler." denildi.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading