Yandex Metrica

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 4. Ukrayna Reform Konferansı'nda önemli mesajlar verdi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 4. Ukrayna Reform Konferansı'nda önemli mesajlar verdi

Litvanya'da düzenlenen IV. Ukrayna Reform Konferansı'na katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, reformların Ukrayna halkı açısından ortaya konulan somut sonuçlarını ve Kırım Tatarlarının statüsünü değerlendirdi.

Politika

23.01.2024, 17:37

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da katıldığı IV. Ukrayna Reform Konferansı, Litvanya’nın ev sahipliğinde düzenlenirken, toplantının hemen öncesinde aile fotoğrafı çekildi.

İYİ Parti'den Erdoğan'ın Akşener'e 'Partinizin başında kalın' çağrısı yaptığı iddialarına ilişkin açıklama! İYİ Parti'den Erdoğan'ın Akşener'e 'Partinizin başında kalın' çağrısı yaptığı iddialarına... Haberi Görüntüle

ÇAVUŞOĞLU, KONFERANSTA KATILIMCILARA HİTAP ETTİ

Bu yıl dördüncüsü Litvanya'da düzenlenen Ukrayna Reform Konferansı'na katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, konferans katılımcılarına hitap etti.

Bakan Çavuşoğlu, ev sahipliği için Litvanya'ya teşekkür ederken, "Bu reformlarla daha güçlü ve müreffeh bir Ukrayna görmek istiyoruz. İyi bir reform sürecinden geçmiş bir Ukrayna ile Donbas ve Kırım krizlerinin sonuçlarının üstesinden gelmek çok daha kolay olacaktır." dedi.

Ankara'nın Afrika'daki varlığı genişliyor: Tanzanya'dan Türkiye'ye 14 yıl sonra ilk ziyaret: Arka planda neler yaşandı? Ankara'nın Afrika'daki varlığı genişliyor: Tanzanya'dan Türkiye'ye 14 yıl sonra ilk... Haberi Görüntüle

MAIDAN OLAYLARINI HATIRLATTI

Çavuşoğlu, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de 2014 yılında çıkan Maidan olaylarından beri ülkenin güvenlik, siyasi ve ekonomik zorluklar yaşadığına dikkat çekti. Ukrayna hükümetinin bu zorluklara rağmen, iddialı bir reform gündemi başlattığına değinen Çavuşoğlu, bu reformların sürdürülmesi için sadelik ve etkili uygulama olmak üzere iki temel unsurun gerekliliğine işaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kapımız açık' mesajı sonrası Özgür Özel'den yeni açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kapımız açık' mesajı sonrası Özgür Özel'den yeni açıklama Haberi Görüntüle

KIRIM TATARLARININ "YERLİ HALK" OLARAK TANINMASI

Reformların Ukrayna halkı için ortaya somut sonuçlar koyduğunu ve bundan duyduğu memnuniyeti dile getiren Mevlüt Çavuşoğlu, reformun bürokrasinin her düzeyinde görülmesinin ve yönetiminin de bu sürece örnek olmasının ehemmiyetine vurgu yaptı.

Çavuşoğlu, Ukrayna Parlamentosunu ve yönetimini Kırım Tatarlarını "yerli halk" statüsünde tanıdıkları için tebrik etti ve "Bu adımlar, Ukrayna'nın Avrupa-Atlantik ailesiyle birleşme çabalarını güçlendiriyor. Ancak Ukraynalı dostlarımızın da kabul ettiği gibi birçok alanda hala gelişmeye yer var. Reform, sürekli bir çabadır çünkü değişim süreklidir. Bu nedenle süreklilik, başarılı bir reform gündeminin önemli bir unsurudur." dedi.

MHP'de Başkanlık Divanı Listesi belli oldu! İşte Bahçeli'nin A takımı MHP'de Başkanlık Divanı Listesi belli oldu! İşte Bahçeli'nin A takımı Haberi Görüntüle

REFORMLARDAN ÖNCEKİ ZORLUKLARI HATIRLATTI

Bakan Çavuşoğlu, reformlardan önce daima iç ve dış zorluklarla karşılaşıldığını hatırlatarak "Güçlü bir yargı ile yatırımcıların haklarının korunması, sürekli doğrudan yabancı sermaye akışı için önemlidir." şeklinde değerlendirme yaptı.

Daha güçlü ve bağımsız bir Ukrayna inşa etmek için NATO-Ukrayna iş birliğinin gelişmesini vurgulayan Çavuşoğlu, "Kendi halkına kuvvetle güvenen, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü koruyabilen bir Ukrayna istiyoruz. Bu yüzden Ukrayna'yı ve reform çabalarını desteklemeye devam edeceğiz." dedi.

Çavuşoğlu, ayrıca Türkiye'nin de gelecekteki Ukrayna Reform Konferanslarından birine ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu sözlerine ekledi.

İKİLİ VE HEYETLER ARASI GÖRÜŞMELER

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, konferans sebebiyle bulunduğu Litvanya'da çeşitli ülkelerin Dışişleri Bakanları ile ikili ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirdi.

Bakan Çavuşoğlu, Estonya Dışişleri Bakanı Eva-Maria Liimets ile görüştü.

Bakan Çavuşoğlu, MacaristanDışişleri Bakanı Peter Szijjarto ile bir araya geldi.

Çavuşoğlu, Litvanya Dışişleri Bakanı Gabrielius Landsbergis ile görüştü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading