Yandex Metrica

Deva sarhoş kavgasından mağduriyet çıkarma peşinde!

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın ''İlçe başkanımıza silahlı saldırı düzenlendi'' açıklamasının arkasından algı operasyonu çıktı. Babacan'ın siyasi saldırı gibi yansıtmaya çalıştığı olayın sarhoş kavgası olduğu ortaya çıktı.

Politika

23.01.2024, 18:02

Deva Partisi Kirazlı İlçe başkanının aracının kuruşlanması olayını siyasi bir saldırı gibi kamuoyuna yansıtan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın yalanı ortaya çıktı. Babacan'ın saldırı dediği olayın, Deva Partili ilçe başkanının alkol aldıktan sonra arkadaşlarıyla yaşadığı tartışma olduğu ortaya çıktı. 

Olay Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın yaptığı sosyal medya paylaşımıyla ortaya çıkmıştı. Babacan Kiraz İlçe Başkanı Hakkı Sab'ın silahlı saldırıya uğradığını duyurmuş,  "İzmir'de Kiraz İlçe Başkanımızın aracına yapılan silahlı saldırıyı kınıyorum. Olayın faillerinin en kısa sürede tespit edilip yakalanmasını temenni ediyorum" ifadesini kullanmıştı. Sosyal medya paylaşımında olayı siyasi bir saldırı olarak yansıtmaya çalışan Babacan'ın kamuoyunu yanılttığı ortaya çıktı. 

babacan kiraz ilce baskani

ALKOL ALDILAR SONRA TARTIŞTILAR

Babacan'In silahlı saldırı şeklinde tanımladığı olayın sarhoş kavgası olduğunu resmi kayıtlar gün yüzüne çıkardı. Buna göre olay İzmir'in Kiraz İlçesi Merkez Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında bulunan Tekbıçaklar Mahallesi'nde 26 Eylül 2021 günü saat 05 sıralarında meydana geldi. Olay  Jandarma kayıtlarına, "Silahlı Tehdit ve Mala Zarar Verme olay"olarak geçti. Olayda müşteki olarak ifadesi alınan Deva Partisi Kirazlı İlçe Başkanı Hakkı Sab, Hamit Uysal isimli şahsın aracının sol arka lastiğine silahla tek el ateş ettiği, kendisine küfür ve hakaret ederek tehditlerde bulunduğunu ifade etti. 

babacan kiraz ilce baskani

Olayla ilgili yapılan araştırmalarda, Hamit Uysal ve Hakkı Sab'ın olaydan önce bir düğünde karşılaştıkları, daha sonra da birlikte alkol aldıkları belirlendi.  Birlikte içtikleri ortamdan Hakkı Sab'ın ayrılmak istemesi üzerine Hamit Uysal'ın "gidemezsin lastiğini patlatırım" şeklinde beyanda bulunduğu bunun üzerine tartışma çıktığı belirlendi.  Bu tartışma sonrası Hamit Uysal'ın belindeki ruhsatsız tabanca ile Hakkı Sab'ın aracının tekerine 1 el ateş ettiği anlaşıldı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading