Yandex Metrica
SON DAKİKA
Desteği veren listeye girer! O liderlerin hepsi de Kılıçdaroğlu'nun elinde koza bakıyor

Desteği veren listeye girer! O liderlerin hepsi de Kılıçdaroğlu'nun elinde koza bakıyor

Akşener'in 'isimsiz cumhurbaşkanı' çıkışı sonrası Kılıçdaroğlu'nun adaylığını desteklemeyen küçük partiler yeniden gündemde. Ancak Davutoğlu, Babacan, Uysal ve Karamollaoğlu'nun CHP Lideri'ne 'evet' demekten başka şansları yok.

Politika

23.01.2024, 19:00

'İsimsiz cumhurbaşkanı' çıkışıyla Meral Akşener'den darbe yiyen Kemal Kılıçdaroğlu, elindeki 'liste' kozunu Millet İttifakı bileşenlerine göstermeye hazırlanıyor. Yüzde 7'lik baraja takılan ve seçimlerde Meclis'e girebilmesi hayal olan küçük partiler, Kılıçdaroğlu'nun CHP listelerine muhtaç durumda. 

Temel Karamollaoğlu, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve Gültekin Uysal, Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını desteklemeleri karşılığında CHP listelerinden Meclis'e girme imkanı elde edecek. 

Buna ilişkin formüller bile hazır: Davutoğlu'nun CHP Konya milletvekili, Babacan'ın ise CHP Ankara milletvekili olarak Meclis'e girmesi düşünülüyor. 

Oy oranları yüzde 1 ilâ 2 arasında gezinen liderlerin ana muhalefet listelerinde yer alması CHP'de tepkilere yol açsa da Kılıçdaroğlu'nun 'ortak cumhurbaşkanı adayı' olabilmesi için ufukta başka bir formül gözükmüyor. 

İttifak bileşeni küçük partileri liste kozuyla yanına çekecek Kılıçdaroğlu için geriye bir tek sorun kalmış olacak: Geçtiğimiz günlerde 'isimsiz cumhurbaşkanı' çıkışıyla hem Kılıçdaroğlu'na hem de Ekrem İmamoğlu'na kapıları kapattığı gözlenen Meral Akşener. 

Kılıçdaroğlu'nun 2023 adaylığı konusunda Akşener'in onayını almak için ne gibi hamlelerde bulunacağı merak konusu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading