Yandex Metrica
SON DAKİKA
"Davutoğlu,  Babacan  ve  Gül, AK Parti'den oy koparamadı"

"Davutoğlu, Babacan ve Gül, AK Parti'den oy koparamadı"

Millet İttifakı bileşenlerinden Saadet Partisi'nin genel başkanı Karamollaoğlu, Gelecek ve Deva Partilerinin AK Parti'yi küçültemediğini söyledi.

Politika

23.01.2024, 21:56

CHP, İYİ Parti ve HDP'nin oluşturduğu Millet İttifakı'nın bileşenlerinden Saadet Partisi'nde Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve Abdullah Gül'e ilişkin derin hayal kırıklığı yaşanıyor. 

AK Parti'den ayrılarak Gelecek Partisi'ni kuran Davutoğlu ile eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün desteğiyle Deva Partisi'ni kuran Ali Babacan, AK Parti'nin oy oranını düşürmeyi başaramadı. Bunu, kamuoyu araştırma şirketlerinin yaptığı anketler de doğruluyor.

Buna ilişkin son değerlendirme Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'ndan geldi. CHP'nin yayın organı Halk TV'ye konuşan Karamollaoğlu, hüsranla sonuçlanan girişimler hakkında şu yorumda bulundu:

"Bu ayrılanlar kendileriyle beraber o topluluğu taşıyamadılar, gözüken o. Yani normalde ben gerek başbakanlık yapmış olan Davutoğlu gibi bir arkadaşın, gerek Babacan gibi uzun yıllar ekonomide etkisi olduğu bilinen bir kişinin, geçmişte cumhurbaşkanlığı yapan sayın Abdullah Gül'ün, bunları bir bütün olarak ele aldığınız zaman, yani bu ayrılmaların AK Parti içinde en az yüzde 20-30, tabanda çözülmeyi sağlayacağını düşünürdüm. Olmadı. Bu ne manaya geliyor, onu bilmiyorum fakat çözülme emareleri var."


Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading