Yandex Metrica
SON DAKİKA

Darbe girişimi kontrol altında: Kılıçdaroğlu Almanya'ya dönüyor

Ekrem İmamoğlu-Meral Akşener ikilisinin 14 Aralık'taki Saraçhane darbesini püskürten Kemal Kılıçdaroğlu, yarıda kestiği Almanya gezisine kaldığı yerden devam edecek.

Politika

23.01.2024, 20:18

ABD ve İngiltere'de hamburger yiyip 'temiz para' bulma arayışına giren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ziyaret serisinin 3. turu kapsamında Almanya gezisine kaldığı yerden devam edecek.

14 Aralık'ta gittiği Berlin'den aynı gün özel uçakla apartopar İstanbul'a dönmek zorunda kalan Kılıçdaroğlu, Saraçhane'de tertiplenen gösteriyle zor anlar yaşamıştı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le birlikte Kılıçdaroğlu'ndan habersiz miting düzenlemiş, bu durum hem Altılı Masa hem de CHP'de şaşkınlığa neden olmuştu. 

Kılıçdaroğlu, tarifeli uçakla gittiği Almanya'dan özel uçakla dönmüştü.

Türkiye'de ABD-Avrupa destekli fondaş medya organlarından Gazete Duvar'da yayınlanan habere göre Kılıçdaroğlu, 26 Ocak'ta İYİ Parti Genel Merkezi'nde yapılacak 11. Altılı Masa toplantısının ardından bir kez daha Almanya'ya hareket edecek. Kılıçdaroğlu'nun Akşener'le buluşacağı son toplantıda, kendisi Almanya'da iken yeni bir darbe girişimiyle karşılaşmayacağı yönünde güvence alması bekleniyor. 

Yeminli Türkiye düşmanlarından eski Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz'la geçtiğimiz günlerde hem Brüksel hem de İstanbul'da buluşan Kılıçdaroğlu, büyük olasılıkla Almanya'da Schulz'la bir kez daha bir araya gelecek. Schulz bir süredir, Alman istihbaratıyla iç içe olduğu bilinen Friedrich Ebert Vakfı'nın başkanlığını yürütüyor. 

Martin Schulz ve Kemal Kılıçdaroğlu

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Parti Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve Parti Meclisi Üyesi Yunus Emre'nin de eşlik edeceği Almanya gezisinde CHP Lideri'nin ABD'li danışman Jeremy Rifkin'le buluşup buluşmayacağı merak konusu. 14 Aralık'ta başlayan ancak yarıda kalan gezide Kılıçdaroğlu'nun Rifkin'le de buluşacağı belirtiliyordu. 

ERUH SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Siirt Eruh Belediye... Haberi Görüntüle

TAMAMEN BATI'YA DÖNECEĞİZ

Gazete Duvar'dan Menekşe Tokyay'ın CHP kaynaklarından edindiği bilgiye göre 2023 seçimlerinden zaferle ayrılması halinde Altılı Masa, Türkiye'yi yeniden eski günlere, ABD-Avrupa güdümüne döndürecek. Ankara'yı Avrupa Konseyi direktiflerinin sıkı bir takipçisi haline getirecekleri vaat eden CHP'liler, aynı zamanda Selahattin Demirtaş ile Osman Kavala'nın hapishaneden ivedilikle salınacağını söylüyor. 

Aynı kaynaklar Rusya'dan alınan S-400 hava savunma sistemi konusunda NATO (ABD) güdümünde hareket edeceklerini de kaydediyor. Bu doğrultuda Altılı Masa'nın seçimi kazanması halinde S-400 bataryalarının Yunanistan'ın S-300'ü gibi Ukrayna'ya sevk edilmesi sözkonusu olacak. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading