Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Cumhurbaşkanı Yardımcısı: Kendi silahlarımızı geliştirmeseydik bu kadar rahat olamayabilirdik

Cumhurbaşkanı Yardımcısı: Kendi silahlarımızı geliştirmeseydik bu kadar rahat olamayabilirdik

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Eğer ki biz terörle mücadelede içeride ve dışarıda ihtiyacımız olan o silahları kendimiz geliştirmeseydik bugün burada bu kadar rahat olamayabilirdik. Çünkü etrafımız ateş çemberi" ifadelerini kullandı.

Politika

23.01.2024, 22:08

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Gaziantep'te düzenlenen iftar programının ardından Ali Nacar Camii'nde teravih namazı kıldı. Cami çıkışında vatandaşlarla sohbet eden Oktay, ikram edilen yöre lezzetlerini tattı.

Ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan Ramazan Sokağını ziyaret eden Oktay, burada gençlerle sohbet etti. Oktay, konuşmasında, çok önemsedikleri gençlerin ülkenin geleceği olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Yılın ikinci yarısını işaret etti Haberi Görüntüle

GENÇLERE YÖNELİK GELİŞTİRİLEN AVANTAJLAR

Şu an kurulan hayalleri ilerleyen yıllarda gençlerin gerçekleştireceğini ifade eden Oktay, şunları kaydetti:

"18 yaşında oy verme yani seçme aynı zamanda seçilme salahiyetini size getirmekle size olan güvenimizi Cumhurbaşkanımız bir fiil çok net bir şekilde hayata geçirdi. Dolayısıyla 'bugünümüz ve geleceğimizsiniz' derken bugün 18 yaşında siz meclise girecek ve Türkiye'nin kurumlarında herhangi birisinde en üst derecede kendini yetiştirmeniz şartıyla görev alabilecek arkadaşlarsınız. Birde bunun ötesi var. Bugün karşımızda öyle bir gençlik var ki hamdolsun 'Eğer bir şey varsa onu biz yaparız. Yoksa onu da biz yaparız. Hiç kimse beceremezmişse onu da biz yaparız' diyen, özgüveni olan, ayakta duran bir gençlik var."

İBB'deki israf ifşa oldu! İstanbul'un paraları bakın hangi ihalelere harcanmış Haberi Görüntüle

Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'na mal beyanı tepkisi: 50 milyon dolara... Haberi Görüntüle

TÜRK SİLAHLARININ DIŞ POLİTİKADA ÖNEMİ

Oktay, savunma sanayinin yanında artık bilişimle geleceğin dünyasını gençlerle oluşturmaya çalıştıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Şöyle bir TEKNOFEST'i hatırlayın. Biz orada sizinle birlikte başka bir şey konuşuyoruz. Bilişimi, sanal dünyayı, geleceğin dünyasını konuşuyoruz. Sadece savunma sanayi boyutunda değil. Eğer biz burada bu kadar bir arada barış ve birlik beraberlik içerisindeysek bu barışın hakim olmasında terörün üstesinden gelmemizden kaynaklanıyor. İşte o terörün üstesinden nasıl geldik? Eğer ki biz terörle mücadelede içeride ve dışarıda ihtiyacımız olan o silahları kendimiz geliştirmeseydik, o SİHA'ları uçaklarımızı, helikopterlerimizi kendimiz geliştirmeseydik, bugün burada bu kadar rahat olamayabilirdik. Çünkü etrafımız ateş çemberi. Bunu en iyi Gaziantepliler bilir. Benim vatandaşımın, milletimin güvenliğiyse konu, hiçbir kimseden hiçbir icazet almaz Türkiye. Sınırın içerisinde veya dışındadır, neyse gereğini yapar dedik, yaptık mı? Hamdolsun."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete tepki: Maskelerin inme vakti geldi Haberi Görüntüle

Ömer Çelik'ten Özgür Özel'e darbe tepkisi: Tam bir akıl tutulması Haberi Görüntüle

TOGG  2022'DE PİYASADA

Oktay, Türkiye'nin otomobili TOGG'un üretilmesine hız kesmeden devam edildiğini vurguladı.

TOGG'un sıradan otomobil üretmeyeceğini belirten Oktay, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Yıl sonu itibarıyla bizim başkalarından aldığımız araçların şimdi daha ötesini kendimiz üretiyoruz. TOOG'umuz geliyor. Kısmet olursa bu yılın son çeyreğinde o da artık ortaya çıkmış olacak. Her şeyiyle hazır olacak. Fabrika şu anda hemen hemen tamamlandı ve yıl sonu itibarıyla da artık ürünlerimiz de hazır. Montaj hattından üretmeye başlayacağız inşallah. Elektrikli araçlar bunlar, sıradan araçlardan bahsetmiyoruz. Elektronik bir bilişim cihazından bahsediyoruz. Yani aracınızı aldığınızda 6 ay sonrasında güncelleme geldiğinde yeni bir özelliğiniz oluyor.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading