Yandex Metrica

Sitede Ara

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Su kanunu hazırlıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Su kanunu hazırlıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Suyun önemi bizim için çok önemlidir. Su içme ihtiyacı günden güne artıyor. Sularımız her geçen gün kirleniyor. Hedeflerimize daha hızlı ulaşabilmek ve su yönetimindeki çatışmaları önlemek amacıyla Meclis'te bir 'Su Kanunu' hazırlıyoruz.' dedi.

Politika

23.01.2024, 17:37

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Suyun Gücü Milletle Buluşuyor Toplu Açılış Töreni'nde konuştu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları...

- Salgına ve yaşanan kuraklığa rağmen Ankara'da su sıkıntısı çekilmemesinin nedeni bu projedir. Bu tesisler ile Gerede'nin ev ve sanayi atıkları, atıksu tesisinde arıtılacaktır. Ankaramıza bu tesisleri kazandırırken komşu şehirleri de ihmal etmiyoruz.

- Bu yatırımların ülkemize ve milletimize kazandırılmasında emeği geçen herkesi canı gönülden tebrik ediyorum. Kıymetli kardeşlerim, su, denizler, göller, dağlar, yaylalar, üzerinde yaşadığımız toprak, Rabbimizin yarattığı her şey bizlere verilmiş emanettir. İnsan elbette bu nimetleri kullanacak, hayatını idame ettirirken faydalanacaktır. Peygamberimiz 'Akarsuyun kenarında bile abdest alınsa, suyun ihtiyatlı kullanılmasını emretmiştir. Ecdadımız da bir taraftan suyu sebiller, kanallar, kemerler, çeşmelerle tüm canlılar için erişilebilir kılarken, israfına mani olacak pek çok adım atmıştır. 

Ankara'nın Afrika'daki varlığı genişliyor: Tanzanya'dan Türkiye'ye 14 yıl sonra ilk ziyaret: Arka planda neler yaşandı? Ankara'nın Afrika'daki varlığı genişliyor: Tanzanya'dan Türkiye'ye 14 yıl sonra ilk... Haberi Görüntüle

''EN VERİMLİ ŞEKİLDE KULLANMANIN GAYRETİNDEYİZ''

- Biz de bugün ülkemizin su kaynaklarını en etkin ve verimli şekilde kullanmanın gayretindeyiz. Bundan sonraki süreçte daha çok açık kanalet değil, kapalı sistemle suyu kullanmanın gayreti içerisinde olacağız. Sosyal ve ekonomik gelişmeye bağlı olarak suyun kişi başına içme ve kullanma ihtiyacı günden güne artıyor. Dünya genelinde 2025 yılına kadar su kıtlığı yüzünden 700 milyon insanın göç etmek zorunda kalacağı ifade ediliyor. 

AK Partili İnan'dan fondaş medyanın iddialarına sert tepki: Kendilerini yalanlarla perdeliyorlar AK Partili İnan'dan fondaş medyanın iddialarına sert tepki: Kendilerini yalanlarla... Haberi Görüntüle

''SU KANUNU HAZRILIYORUZ''

- Suyumuzu korumakla vatanımızı korumak arasında mahiyet itibarıyla hiçbir fark görmüyoruz. Suyun önemi bizim için çok önemlidir. Su içme ihtiyacı günden güne artıyor. Sularımız her geçen gün kirleniyor. Hedeflerimize daha hızlı ulaşabilmek ve su yönetimindeki çatışmaları önlemek amacıyla Meclis'te bir 'Su Kanunu' hazırlıyoruz.

- Toplam 277 milyar liralık yatırımla 600 barajı, 423 göleti, 590 hidroelektrik santralini, 1457 sulama tesisini, 262 içme suyu tesisini hizmete alarak adeta destan yazdık.

Seçim itirazları sona erdi: YSK karara bağlamak için bugün toplanıyor Seçim itirazları sona erdi: YSK karara bağlamak için bugün toplanıyor Haberi Görüntüle

''SU YATIRIMLARINA AĞIRLIK VERİYORUZ''

-  İllerimizin 2040, 2050 ve hatta 2071 yıllarına kadar içme suyu ihtiyacını planlamış durumdayız. Ülkemizde içme suyu temini konusundaki en büyük sorunlardan biri, kayıp kaçak oranının yüksekliği. Belediyelerimizin su kayıp kaçak oranını yüzde 25'e düşürülmesi için çalışmaları devam ediyor. Suyun medeniyetimizin mihenk taşı olduğunu bilerek su yatırımlarına ağırlık veriyoruz. 

- Denizin içinden askıda borularla Kuzey Kıbrıs'a içme suyu götürdük. İklim değişikliği ve nüfus artışı sebebiyle depolama alanlarına alternatif olarak 26 adet yeraltı barajı inşa ettik. Meclis'te bir su kanunu hazırlıyoruz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading