Yandex Metrica
SON DAKİKA
Cumhurbaşkanı Erdoğan kürsüye geldi CHP ve HDP ayağa kalkmadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan kürsüye geldi CHP ve HDP ayağa kalkmadı

CHP'li ve HDP'li vekillerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TBMM Genel Kurulu'na girdiğinde ayağa kalkmaması gözlerden kaçmadı.

Politika

23.01.2024, 18:03

TBMM'de, 17 Temmuz'da ara verilen çalışmalara bugün itibarıyla yeniden başlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM 27'nci dönem 5'inci yasama yılı açılışı dolayısıyla Meclis Genel Kuruluna hitap etti. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, yeni anayasanın millete verilecek en güzel 2023 hediyesi olacağını belirtirken ekonomiye yönelik mesajlar verdi. "Ekonominin sorumluluğu bize ait" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonun tek haneye düşürüleceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşma yapmak için kürsüye yürüdüğü sırada gözlerden kaçmayan bir detay vardı. Erdoğan, kürsüye gelirken AK Parti ve MHP vekilleri ayağa kalkarak alkışladı. CHP ve HDP saflarında ise geçen yılları aratmayan manzaralar vardı.

Yeniden Refah Partisi'nin İBB adayı Altınöz gerçek yüzünü gösterdi: AK... Haberi Görüntüle

AYAĞA KALKMADILAR

CHP ve HDP'li vekiller, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kürsüye gelişini oturarak karşıladı. CHP'li ve HDP'li vekiller Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı alkışlamadığı gibi İstiklal Marşı okunana kadar ayağa da kalkmadı.


HDP'Lİ VEKİLLER İSTİKLAL MARŞI OKUMADI

Tüm salon ayağa kalkıp hep bir ağızdan İstikal Marşı'nı okurken HDP'li vekiller her zamanki gibi çirkin bir tavır sergiledi. Terör örgütü PKK ile ilişiğini kesmeyen HDP, İstiklal Marşı'nı okumadı. HDP'li vekillerin çirkin tavrı kamuoyunun büyük tepkisini çekti.

Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'na net soru: İstanbul'un 7 milyar dolar... Haberi Görüntüle

BÜTÜN LİDERLER KATILDI

27'nci Dönem 5'inci Yasama Yılı Açılışı nedeniyle TBMM Genel Kurulu'nda düzenlenen törene; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar katıldı. Bakanlar Kurulu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları ile yüksek yargı başkanları ile bazı üst düzey bürokratlar da Genel Kurulu locadan izledi. Pandemi önlemleri altında gerçekleşen Genel Kurul'da, yabancı misyon şefleri ve davetliler de diplomat locasında yerlerini aldı.

Genel Kurul'da yeni Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de yemin etti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading