Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde AK Parti, iktidara gelişinin 19'uncu yılını kutluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde AK Parti, iktidara gelişinin 19'uncu yılını kutluyor

Türkiye'yi devrim niteliğinde hizmetlerle tanıştıran ve dünyanın örnek aldığı pek çok projeyi hayata geçirilen ilklerin partisi AK Parti, bugün iktidara gelişinin 19. yılını kutluyor.

Politika

23.01.2024, 18:13

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 14 ağustos 2001 tarihinde kurulan ve yarıştığı ilk genel seçimde (3 Kasım 2002 genel seçimleri) yüzde 34,28 oy oranıyla ilk sırada çıkarak, tek başına iktidar olan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), bu yıl Türkiye'ye hizmet edişinin 19'uncu yılını kutluyor.

İktidara geldiğinden bu tarafa türlü zorluk ve engellere karşı başarılı bir mücadele veren AK Part, 19'uncu yılını geride bıraktığı görev süresince dış politikada izlediği strateji ve "güçlü Türkiye" duruşuyla, Türkiye'nin kalkınan ve genişleyen nüfuzunu uluslararası arenada da sergiledi. 

Bahçeli'den CHP'ye net mesaj: 'İktidar olduk' diyenler hayal aleminde Bahçeli'den CHP'ye net mesaj: 'İktidar olduk' diyenler hayal aleminde Haberi Görüntüle

PEŞ PEŞE GELEN TÜM ZORLUKLARI BERTARAF ETTİ

AK Parti, iktidara geldiğinden beri vesayet odakları ile mücadele ile etti. Sabah'tan Eda Işık, bu konuda bir derleme yapmış. AK Parti'den bir ismin cumhurbaşkanı seçilmesini engellemek için alınan '367 kararı', Türk demokrasi tarihine 'e-muhtıra' olarak geçen 27 Nisan bildirisi, partiyi kapatma davası, 7 Şubat 2012'de yaşanan MİT krizi, 2013'te dış güçlerle organize edilen Gezi Parkı olayları, 17-25 Aralık yargı-emniyet darbe girişimi ve son olarak 2016'da FETÖ'nün Türkiye tarihinin en kanlı darbe girişimi olarak tarihe geçen 15 Temmuz darbe girişimi milletin desteğini arkasına alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararlı ve dik duruşu sayesinde boşa çıkarıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kapımız açık' mesajı sonrası Özgür Özel'den yeni açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kapımız açık' mesajı sonrası Özgür Özel'den yeni açıklama Haberi Görüntüle

SAVUNMA SANAYİİNDE DEV HAMLELER

Bir ülkenin en büyük güç göstergelerinden olan savunma sanayisinde AK Parti döneminde yapılan hamleler ve gerçekleştirilen projeler dünyada da ses getiriyor. Yerli ve milli teknoloji hamlesiyle, savunma sanayiinde büyük adımlar atılırken, bu çerçevede milli savaş gemisi (MİLGEM), Atak helikopteri, Temel Eğitim Uçağı (Hürkuş), modern piyade tüfeği, milli tank Altay, insansız hava aracı ANKA gibi projeler hayata geçirildi. Terörle mücadelede etkin olarak kullanılan yerli İHA'lar, SİHA'lar, TİHA'lar yerli imkanlarla üretildi ve başta Avrupa olmak üzere dünyasnın ilgisini kazandı.

Meral Akşener’in koltuğuna 4 aday! Whatsapp mesajı ortaya çıktı Meral Akşener’in koltuğuna 4 aday! Whatsapp mesajı ortaya çıktı Haberi Görüntüle

ASRIN PROJELERİ

'Asrın projesi' sayılan pek çok büyük projeye imza atıldı. Marmaray ile Asya ve Avrupa kıtaları deniz altından birbirine bağlanarak, 150 yıllık rüya Marmaray gerçek oldu. 

Türkiye ilk defa hızlı trenle tanışırken, ülkenin dört bir tarafına bölünmüş yollar yapılırken, Avrasya tüneli açıldı. İstanbul boğazına 3'ncü köprü Yavuz Sultan Selim Köprüsü, İstanbul ve İzmir arasını 3.5 saate indiren Osmangazi Köprüsü hizmete girdi.

Önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde ise 1915 Çanakkale Köprüsü hizmete açılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez Haberi Görüntüle

IMF DÖNEMİ KAPANDI

AK Parti döneminde 'olmaz' denen oldu ve Türkiye'nin IMF'ye olan borcu sıfırlandı. Türk Lirası'ndan 6 sıfır atıldı. Milli para ağırlıklarından kurtuldu. Paradan 6 sıfır atılması ekonomide dönüm noktalarından biri olarak tarihe geçti. İşsizlikte ve enflasyonda tek haneli rakamlar görüldü. Son dönemde pandemi etkisiyle tüm dünyayı etkileyen ekonomik krize rağmen Türkiye ekonomisini ayakta tutmayı başardı. AK Parti 2023'te Türkiye'yi ekonomide 'dünyanın en büyük 10 ülkesi' arasında taşıma hedefini de sürdürüyor.

Ankara'nın Afrika'daki varlığı genişliyor: Tanzanya'dan Türkiye'ye 14 yıl sonra ilk ziyaret: Arka planda neler yaşandı? Ankara'nın Afrika'daki varlığı genişliyor: Tanzanya'dan Türkiye'ye 14 yıl sonra ilk... Haberi Görüntüle

EĞİTİMDE DEĞİŞİM

AK Parti döneminde eğitimde 4+4+4 eğitim sistemine geçildi. Ders kitapları, okullarda ücretsiz dağıtıldı. Birçok gencin üniversiteye girişte hayallerinin önünde engel teşkil eden katsayı uygulaması kaldırıldı.

Üniversite öğrencilerine sağlanan burs ve kredilerin miktarı ciddi seviyede yüksetildi. Uluslararası projelere ağırlık verildi. 

AK Partili İnan'dan fondaş medyanın iddialarına sert tepki: Kendilerini yalanlarla perdeliyorlar AK Partili İnan'dan fondaş medyanın iddialarına sert tepki: Kendilerini yalanlarla... Haberi Görüntüle

DGM'LER KALDIRILDI

AK Parti döneminde yargı alanında önemli düzenlemeler yapıldı. Devlet Güvenlik Mahkemeleri ve özel yetkili mahkemeler kaldırıldı. Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkı getirildi. Kamuda ve eğitimde kılık kıyafet serbestliği getirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimine dair ilk yorum Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimine dair ilk yorum Haberi Görüntüle

ÜNİVERSİTE SAYISI KATLANDI

'Her ile bir üniversite' denilerek, 140'a yakın üniversite kuruldu. Milli Birlik ve Kardeşlik projesi çerçevesinde özel okullarda ana dilde eğitim serbestliği, anadilde savunma hakkı getirildi. Üniversitelerde farklı dil ve lehçelerde araştırmalar yapılması, enstitüler kurulması seçmeli ders konulmasının önü açıldı. Farklı dil ve lehçelerde yayın yapılmasına izin verildi.

Bahçeli'den CHP'ye net mesaj: 'İktidar olduk' diyenler hayal aleminde Bahçeli'den CHP'ye net mesaj: 'İktidar olduk' diyenler hayal aleminde Haberi Görüntüle

SAĞLIKTA DEVRİM ÜSTÜNE DEVRİM

Birçok ilde şehir hastaneleri açıldı. Aile hekimliği uygulaması başlatıldı. Randevulu sisteme geçildi, hastanelerdeki kuyruklar son buldu. Türkiye modern hastanelere kavuştu. Toplu konut hamlesi başlatılarak onbinlerce dar gelirli vatandaş ev sahibi yapılırken, muhtaç insanlara ulaşılarak her türlü sosyal yardım yapıldı.

Ahmet Türk bir kez daha İstiklâl Marşı'na başkaldırdı: CHP tek kelime etmedi Ahmet Türk bir kez daha İstiklâl Marşı'na başkaldırdı: CHP tek... Haberi Görüntüle

DIŞARIDA DA GÜÇLÜ TÜRKİYE

Türkiye dış politikada bölgesinde ve dünyada söz sahibi ülke haline geldi. G20, Karadeniz Ekonomik İşbirliği, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi gibi birçok uluslar arası kuruluşlarda dönem başkanlığı yaptı. Afrika açılımı, Latin Amerika açılımı, Asya- Pasifik açılımlarıyla daha önce hiç gidilmeyen, ilişki kurulmayan birçok ülke ile ilişkiler kuruldu.

Meral Akşener’in koltuğuna 4 aday! Whatsapp mesajı ortaya çıktı Meral Akşener’in koltuğuna 4 aday! Whatsapp mesajı ortaya çıktı Haberi Görüntüle

TERÖRLE MÜCADELER

Yıllardır Türkiye'nin tehdit eden, çukur stratejisiyle Türkiye'yi iç kargaşaya sürüklemeye çalışan PKK terörüne darbe üzerine darbe indirildi. İçerde ihanet şebekesi FETÖ'ye karşı mücadele verilirken, sınır ötesinde de terör örgütleri DEAŞ ve PKK'ya karşı Fırat Kalkanı, Zeytindalı, Barış Pınarı harekatları gerçekleştirildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading