Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hak olan davada zafer muhakkaktır

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hak olan davada zafer muhakkaktır

"Zindandan Mehmed'e Mektup" Sergisi ve "Reis Bey" tiyatrosunun gösteriminde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dün de kendi bencil hesapları için ülkeyi ateşe atmaktan çekinmeyenler vardı. Bugün de aynı yoldan gidenler var." dedi. Erdoğan, "Kalabalıklar içinde tek kalsak da mücadele vereceğiz." diye konuştu.

Politika

23.01.2024, 19:15

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Zindandan Mehmed'e Mektup" Sergisi ve "Reis Bey" tiyatrosunun gösterimine katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "Necip Fazıl, bu millete kimsenin inayetine mecbur kalmadan var olabileceğini gösterdi. En büyük şiarı sahiciliğiydi." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını satırbaşları şöyle:

"Üstad fikirleri ve hatıraları ile aramızda yaşamaya devam ediyor.

Öz yurdunda parya muamelesi gören millet, tarih sahnesine çıkma özgüvenini onun kelimerinde buldu

Bu yıl ki anma programı an teması üstadın yazdığı şiiri oluşturuyor. Önümüzdeki yıl Sakarya şiiri etrafında gerçekleşecektir. Ayasofya tam da üstadın dediği şekilde açıldı. Kendisinin ardından okunan hatimin duasının orada okunacak olması da bu ulu mabedin asli misyonuna dönüşünün işaretidir.

Mesele hancı yolcu meselesi. Biz de bu dünyada yolcuyuz. Üstad bütün dahiler gibi anlatılması zor bir sanatkardı. Osmanlı'yla Cumhuriyet dönemiyle toplumla ve siyasetle ilgili hakikatleri korkusuzca dile getirdi. O zorluğu çileyi seçti. Davası uğruna bedel ödemekten hiç kaçmadı.

Kirli siyaset son bulacak! CHP'den AK Parti'ye geçen Hatay'da Lütfü Savaş'ın yeni bir rezilliği ortaya çıktı! Kirli siyaset son bulacak! CHP'den AK Parti'ye geçen Hatay'da Lütfü... Haberi Görüntüle

"HAK OLAN DAVADA ZAFER MUHAKKAKTIR"

Şerefi izzeti güzeli dışarıda arayanlara vatan coğrafyasını, tarihimizi işaret etti. Necip Fazıl, bu millete kimsenin inayetine mecbur kalmadan var olabileceğini gösterdi. En büyük şiarı sahiciliğiydi. Gerici gibi aşağılamalara maruz kaldı. O günlerin gazeteleri her mahkemeye çıkışını müjde gibi duyurdular. Karşılarında saldırılara şiirleriyle yanıt veren Necip Fazıl vardı. Üstadın eserleri neslimizle birlikte gençlerimizin ufkunu aydınlatmaya devam ediyor. En önemli eserlerinden, Ulu Hakan kitabı edebiyat ürünü olmaktan ziyade dava manifestosuydu. Hala Sultan Abdülhamit'e dil uzatanların olduğunu gördükçe ustanın doğruluğunu tekrar anlıyoruz. Asırlar geçse de ülkenin tarafları değişmiyor. Bugün de kifayetsiz muhterisler mevcut.

Hak olan davada zafer muhakkaktır"

Diyarbakır Türkiye toprağı değil mi? Türk bayrağını kaldırıp teröristler için heykel diktiler Diyarbakır Türkiye toprağı değil mi? Türk bayrağını kaldırıp teröristler için... Haberi Görüntüle

"KALABALIKLAR İÇİNDE YALNIZ DA KALSAK MÜCADELEYİ VERECEĞİZ"

Zorluklar bu mücadeleden geri kalma bahanesi olamaz. Dün de kendi bencil hesapları için ülkeyi ateşe atmaktan çekinmeyenler vardı. Bugün de aynı yoldan gidenler var. Siyasette, fikirde, edebiyatta, hayatın her alanında tek başımıza da olsak, kalabalıklar içinde yalnız da kalsak bu mücadeleyi vermekle mükellefiz."

Bahçeli'den CHP'ye net mesaj: 'İktidar olduk' diyenler hayal aleminde Bahçeli'den CHP'ye net mesaj: 'İktidar olduk' diyenler hayal aleminde Haberi Görüntüle

ERDOĞAN SERGİYİ GEZDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Bir Şiir Bir Hayat-Zindandan Mehmed'e Mektup" sergisi ve "Reis Bey" tiyatrosunun gösterimine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, program kapsamında AKM’de açılan Zindan'dan Mehmed'e Mektup Sergisi'ni gezdi.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading