Yandex Metrica
SON DAKİKA
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünyayı yerinden oynatırız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünyayı yerinden oynatırız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümü sebebiyle yaptığı 'Millete Sesleniş' konuşmasında önemli ifadeler kullandı.

Politika

23.01.2024, 17:39

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'Millete Sesleniş' konuşmasında  15 Temmuz hain darbe girişimine dair net mesajlar verdi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları:

Her yaştan, her meslekten, her kesimden insanıyla bu hayasızca akına gövdelerini siper ederek gördükleri her yerde darbecilerin önlerini keserek, anadan, yardan, evlattan, serden geçerek verdikleri mücadele sırasında gazilikle şereflenen kardeşlerimize de şükranlarımı sunuyorum.

Ülkemize ve milletimize yapılan ihaneti asla unutmayacağız. Bu alçaklığın hesabını yakaladığımız tüm hainlerden sorduk, sormaya devam edeceğiz.

Ülkemiz Cumhuriyet tarihi boyunca elbette pek çok darbeye, darbe girişimine, kalkışmaya, terör saldırısına maruz kalmıştır. Ama o gece yaşananlar, bize, kendi devletine silah doğrultan, masumların kanını döken bu hainlerin nasıl dünyanın en sefil yaratıklarına dönüşebileceğini göstermiştir.

Dünyanın her ülkesinin ve toplumun gözdesi bir coğrafyayı bin yıldır vatan kılmanın ve vatan olarak tutmanın bedelini ödüyoruz. Geride bıraktığımız 8 yılda farklı görünümler altında yaşadığımız saldırılar vatanımıza sahip çıkma mücadelemizin sürüp gideceğine işaret ediyor.

Hamza Dağ'dan Özgür Özel'e: Seçim yaklaştıkça paniği artacak Haberi Görüntüle

'TERÖR ÖRGÜTLERİNİN AMACI ÜLKEMİZE DİZ ÇÖKTÜRMEKTİR'

Envai kılıktaki terör örgütleri üzerinden tedavüle sürülen senaryoların amacı ülkemize diz çöktürmek, topraklarımızı yağmalamaktır.

Binlerce, on binlerce kilometre öteden terörle mücadele bahanesiyle gelip gönül coğrafyamızı kana bulayanlar Türkiye'yi aynı akıbete ortak edememenin öfkesi içerisindedir.

Bölgemizde barışı, huzuru, güvenliği sağlamak için gösterdiğimiz gayretler esasen büyük ve güçlü Türkiye'nin inşası yolunda giderek güçlenen uyanışın ayak sesleridir. Terör örgütlerini kullanarak topraklarımızı tehdit edenler bu yaptıklarıyla aslında kardeşliğimizi pekiştirdiklerini anlayamadılar.

Bizim sadece ve sadece tüm insanlık adına dile getirdiğimiz hak ve adalet taleplerini kendilerininki gibi siyasi riyakarlık olarak görenler, mazlumların sesi, soluğu, umudu haline gelmemizi kavrayamadılar. Biz sadece kendimiz için ne istiyorsak tüm coğrafyamız, dostlarımız, tüm insanlık için de aynısını istiyoruz.

Dün Suriye'de bunu yaptık, Libya'da, Karabağ'da bunu yaptık. yarın da inşallah Afganistan'da ve başka yerlerde aynı hakkaniyetli duruşla kardeşlerimizin yanında olacağız. 15 Temmuz aynı zamanda bu büyük vizyonun da sembolüdür.

ŞANLIURFA SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Şanlıurfa Belediye Başkanlığı... Haberi Görüntüle

'DÜN BAŞARAMADILAR, BUGÜN BAŞARAMADILAR, YARIN DA BAŞARAMAYACAKLAR!'

Milletimize karşı sinsi niyetler besleyen muhterislere başaramayacaksınız diyoruz. Dün başaramadılar, bugün başaramadılar, yarın da inşallah başaramayacak, büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasına engel olamayacaklar.

Bizim yoldaşımız milletimizdir, Malazgirt'ten İstanbul'un fethine, Çanakkale'den İstiklal Harbi'ne tüm şehitlerimizdir, gazilerimizdir.

Hani Arşimed 'Bana bir kaldıraç verin, dünyayı yerinden oynatayım' diyor ya, biz de diyoruz ki 'işte bu büyük milletle dünyayı da yerinden oynatırız, cihana da hükmederiz, evrene de sesimizi duyururuz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading