Yandex Metrica
SON DAKİKA
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem gecesi Kürdüm diyenler neredeydi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem gecesi Kürdüm diyenler neredeydi?

Son dakika haberleri... Van - Beşyol Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Van depremin gecesinde Erdoğan buradaydı. Ben Kürdüm diyenler neredeydi? Bizim için Kürt kardeşlerimizle Türk kardeşlerimiz arasında hiçbir fark yok. Ayrım yapamayız. Dün yapmadık bugün de yapmayacağız.'' ifadelerini kullandı.

Politika

23.01.2024, 19:24

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Van - Beşyol Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde gündeme dair açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde; 

Sizleri en kalbi duygularla selamlıyorum. Bugün 1.5 yılı aşkın aranın ardından Van'da bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Ülkemizin Doğusu'nun yükselen yıldızı Van'a her gelişimizde bizi bağırlarına basan tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Havalimanından buraya kadar on binlerin bizi bağırlarına bastığını görmek bizim için ayrı bir mutluluk oldu. Van bu gidişiyle o birilerini yolda bırakacaktır. Ben şu anda hanım kardeşlerimin coşkusunu görüyorum ve size de inanıyorum. Deprem yaralarının sarılamasından terörle mücadeleye, Van'ın her mücadelesinde yanında olduk. Demokrasi ve kalkınma adımlarının atılmasında hep Van'la omuz omuza verdik. 

Bağcılar tek yürek! Başkan Abdullah Özdemir için vatandaşlar seferber oldu!... Haberi Görüntüle

''VAN'DA 38 MİLYAR LİRALIK YATIRIM YAPTIK''

Yıllarca Vanlı'ların tertemiz duygularını istismar edenlerin bu şehre hep zarar verdiğini en iyi sizler biliyorsunuz. Van'ın suyunu kestiler. Kim bu sorunu çözmeliydi. Van Büyükşehir Belediyesi. Erdoğan Van'ın su sorununu çözdü mü? Benim burada Kürt kardeşlerimi susuz bırakmaya kimsenin hakkı yok diyordum ve bu sorunu çözdük. Hükümete geldiğimizden beri Van'ı kalkındırmak için çalıştık çabaladık. Son 20 yılda Van'da 38 milyar liralık yatırım yaptık. Eğitimde 9 bin 682 yeni derslik inşa ettik. Yurt binaları açtık. 54 spor tesisi inşa ettik. 

İmamoğlu İstanbul gibi 2019'da verdiği vaatleri de unuttu: Kelime kelime... Haberi Görüntüle

''DEPREM GECESİ BURADAYDIM HDP NEREDEYDİ?''

Nice hükümetler geldi geçti, hangisi Van'ı bu şekilde geliştirdi, hiçbiri. Şu canım şehrin 30 yıl önceki haliyle şimdiki halini bir karşılaştırsınlar. Bizim kuru lafla, istismarla, yalanla, iftirayla işimiz olmaz, biz hep somut icraat ile konuşuruz. Kardeşlerim bizim kuru lafla, istismarla işimiz olmaz. Biz somut icratla konuşuruz. Son 20 yılda Van'da 38 milyar liralık yatırım yaptık. Eğitimde 9682 yeni derslik inşa ettik. Yurt binaları açtık. 54 spor tesisi inşa ettik. Vanlı ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 11 milyar lira tutarla destek olduk. Sağlıkta 19'u hastaneden oluşan 103 sağlık tesisi inşa ettik. Deprem sonrası 25 bin konut kamu binası, okul, cami inşaa ederek sahiplerine teslim ettik. 850 konut, 420 ahır, camiler ile yapıma devam ediyoruz. Riskli alanlarda depreme hazırlık çalışmalarımız devam ediyor. Van depremin gecesinde Erdoğan buradaydı. HDP nerdeydi? Ben Kürdüm diyenler neredeydi? Bizim için Kürt kardeşlerimizle Türk kardeşlerimiz arasında hiçbir fark yok. Ayrım yapamayız. Dün yapmadık bugün de yapmayacağız.

İzBB Başkan adayı Hamza Dağ'dan kendisini hedef alan Özgür Özel'e:... Haberi Görüntüle

''VAN GÖLÜ DÜNYANIN GÖZBEBEĞİ''

407 dükkanı tamamlayarak mal sahiplerine teslim ettik. Van Gölü'müz mavi ve turkuaz rengiyle dünyanın göz bebeği. Biz zaten Van Denizi diyoruz. Bu güzelliği koruyarak çok kapsamlı bir projeyi hayata geçiyoruz. Mevcut atık su arıtma tesislerini yeniliyoruz ve yeni tesisler inşa ediyoruz. Kirlilik kaynaklarından biri olan göl kıyısındaki ahırları tamamen yıktık. Bu ahırları organize sanayi bölgesine taşıyacağız. Böylece hem gölü koruyacağız hem hayvancılığın gelişimini sağlyacağız. Amacımız gölün etrafındaki çarpık yapılaşmayı ortadan kaldırmaktır. Göl çevresinde mavi bayraklı plaj sayısını artıracak çalışmalara devam ediyoruz. Erciş Millet Bahçesi'nin yapımını tamamladık. Diğerlerinin yapımları da devam ediyor. Bu çalışmaların artarak devamını diliyırum. Zira Edremit adeta bir yalı kent. Denize nazır bir ilçemiz. Kardeşlerim ulaştırma yatırımları kalkınmanın en önemli noktası. Bölünmüş yol uzunluğunu 577 KM'ye çıkardık. Bunu biz yaptık. Van Çevre Yolu'nun temelini de bugün atıyoruz. 41 KM'lık Van Çevre Yolu'nu inşaa edip hizmete açacağız. Çaldıran yolunu, Van Özalp-Kapıköy yolunu Van Çatak yolundaki çığ tünelini seneye tamamlıyoruz. 

Murat Kurum'dan Bayrampaşa esnafına müjde: Baştan aşağı yenileyeceğiz Haberi Görüntüle

''İNŞALLAH 2023'TE ESER VE HİZMET SİYASETİMİZLE SİZLERLE OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ''

Van Kapıköy arasındaki demir yolunu yenileyerek modernize ettik. Göl kenarına kurduğunuz gemi inşaa tesisinde yaptığımız 2 feribotu hizmete aldık. Van'a 4 baraj ve 5 gölet yaptık. Son 20 yılda inşa ettiğimiz projelerle 320 bin dekar araziyi sulamaya açtık. Şu anda on binler bu meydanda. Bu coşkunuz eksik olmasın. Şu anda inşaat çalışmaları devam eden sulama tesisleriyle 188 bin dekar araziyi daha tarıma kazandıracağız. Son 20 yılda Vanlı çifçilerimize toplam 2 milyar destek verdik. Van ülkemizin önde gelen sanayi tesislerinden biri olma yolunda ilerliyor. Van'da iş verenlerimize 1.3 milyar lira destek sağladık. Çeşitli yerlere doğalgaz arzını sağlıyoruz. Bugün de Van'a son yıllarda kazandırdığımız yüzlerce eseri resmen hizmete açıyoruz. Elimiz boş gelmedik. Van bunlara layık. Anaokulundan liseye kadar, spor salonları, üniversitemize ait pekçok proje var. Van'a üniversiteyi kim getirdi, biz. Van'a araştırma hastanesini kim getirdi. Biz getirdik. Bütün bu yatırımlar arasında Çaldıran Devlet Hastanesi var, terörle mücadeleyi kolaylaştıracak güvenlik yolları var, trafo merkezi var. İçme suyu sorununu çözecek projeler var. Bu yatırımlar arasında özel sektörümüzün fabrikaları da var. Bu yatırımların şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. İnşallah 2023'ten sonra da eser ve hizmet siyasetimizle sizlerle olmayı sürdüreceğiz.

CHP adayı Şükrü Erdem bebek katilini aklamaya çalıştı: Öcalan hain... Haberi Görüntüle

''ANNELERİN YAVRULARINI KANDİL'E KAÇIRANLARA BU İŞİN HESABINI SORUYORUZ''

Birileri bölücülük naraları atarken biz kardeşlik türküleri söyledik. Anne babaların gözyaşlarını kendi sapkın ideolojilerinin mezesi haline getirdi. Birileri evlatlarınızı dağa götürüp onların kanı üzerinden kendi çocuklarına müreffeh bir gelecek kurarken biz onlara iyi bir gelecek kurma çabası içindeyiz. Diyarbakır annelerinin 13-14 yaşındaki yavrularını Kandil'e kaçıranlara bu işin hesabını soruyoruz, soracağız. Peyderpey bu yavrular gelmeye başladı. Biz eğitimiyle sağlıyığla onlara iyi bir gelecek kurmanın peşindeyiz. Yeri geldiğinde kendi gövdemizi siper ettik. Birileri kandan beslenirken, bizler Vanlı kardeşlerimizin yatırımlardan faydalanmasını istedik. Masumların kanını dökerek ülkeyi sizden kim karıştırmanızı istedi diye sorun. Bakalım ne cevap verecekler.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading