Yandex Metrica
SON DAKİKA
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete olay benzetme

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete olay benzetme

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Kıyılar nasıl müsilaj tehdidi altındaysa siyasette de yerli ve milli her adımı yok etmeye çalışan ve siyaseti kirleten bir müsilajla karşı karşıyayız.' dedi.

Politika

23.01.2024, 17:36

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

- Dün MYK toplantımızda da ifade ettim. Türkiye 2023'e yüüdükçe partimiz ve ülkemize yönelik saldırıların artacağı anlaşılıyor. Muhalefet ve onunla yol yürüyen partiler buna ortak olmaktadırlar. Her dönemde iktidar ile uhalefet arasında görüş ayrılıkları, tartışmalar yaşanmıştır. Ama bu kez karşımızda babaşka bir fotoğraf vardır.

- CHP'nin dışarıdan aldığı sözleri biz söylemiyoruz, bizzat kendileri ikrar ediyorlar. Kıyılarımız nasıl müsilajın tehdidi altında oksjensiz kalma riski ile karşı karşıyaysa milli her adımı yok etmeye çalışan siyaseti kirleten bir müsilajla da karşı karşıyayız. CHP'nin başını çektiği bu siyasi müsilaj her türlü yalanı, sosyal medya ağı ile milletimizin üzerine adeta yağmur gibi yağdırmaktadır. Burada sehven bilgi verme değil, bilinçli bir iftira, yalan hali, hatta stratejisi yürütülmektedir. Ortada klinik bir vaka söz konusudur. Bunca yalanı, iftirayı büyük bir keyifle ardı ardına sıralayan siyasetçi sıfatlı bu ruh hastasına ayıracak vaktimiz yoktur.

"BUNUN ADI YALAN TERÖRÜDÜR"
- Türkiye, CHP zihniyetinin yalan ve iftira zulmüne maruz kalmaktadır. Bunun adı da yalan terörüdür. Bunlara göre Cumhurbaşkanından başlayarak, bakanlarından milletvekillerine, bürokratından iş adamına kadar her kesim taammüden vatanına ihanet etmektedir. Herkes yolsuzluk yapmaktadır, herkes hırsızdır, herkes satılmıştır. Bizim bunca yalanı büyük bir keyifle ardı ardına sıralayan siyasetçi sıfatlı bu ruh hastasına ayıracak tek saniyemiz yoktur. Hukuk önünde hesap sorulacak hususların avukatlarımız vasıtasıyla takipçisiyiz. Diğer hususlarda ise diyoruz ki, CHP Genel Başkanı artık tıp ilminin, psikiyatrinin konusudur. Hakikat ile bağını bu derece koparmış insana doktorlar herhalde bir teşhis koyacaktır. Bize düşen Allah şifa versin demektir.

"SEÇİM 2023'TE"
- 6 ay sonra erken seçim var biliyorsunuz değil mi? Haberiniz var. Yeni mi duydunuz? Bay Kemal öyle diyor. O diyorsa doğrudur. Şunu unutun. Bunlar adeta bir yalan makinesidir. Bu şekilde de bu yola devam edeceklerdir. Bir şeyi bilmeleri gerekiyor. Haziran 2023, Türkiye'nin seçim takvimidir. Cumhur İttifakı olarak kararımız budur. İlan ettiğimiz tarih budur. Siyaset ciddiyet ister.

''TÜRKİYE DÜŞMANLARI BİLE YAPMAZ''
- Kanal İstanbul konusundaki beyanlarıyla bile ne anayasa ne yasa ne devlet adabı tanıdıklarını, millete zerre kadar saygılarının olmadığını açıkça ortaya koymaktadırlar. Kanal İstanbul'a takozluk yapıyorlar. Bunu öyle bir şekilde yapıyorlar ki, bunu yeminli Türkiye düşmanları bile yapamaz. Yatırımalrını Türkiye'ye çekmeye çalıştığımız ülkelere parmak sallayacak kadar kontrolü kaybettiler. DeutcheBank'a ödemeyi yapmayız diyorlar. Bunları Uluslararası Tahkim'den de haberi yok. Biz iktidar olduk bizden önceki borçları ödemedik mi, ödedik. Çünkü devlet budur. Ama bunlar devlet değil, zillet zillet. Bunların iktidar süreci hayal bile değil. Bunu biliyor.

"KANAL İSTANBUL'UN KAZISINA DA SÜRATLE BAŞLIYORUZ"
- Biz Kanal İstanbul dedik, onların daha cazip proje önermesini isterdik. Onlardan daha iddialı projeler ortaya koymalarını beklerdik. Biz şehir hastaneleri dedik. Hiçbir vatandaşımız sağlık sistemi dışında kalmayacak dedik. Onlardan daha çarpıcı projeler ortaya koymalarını beklerdik. Bu örnekleri her alanda verebiliriz. Türkiye bugüne kadar bunca esere nasıl CHP'ye rağmen sahip olmuşsa Kanal İstanbul Projesi'ne de aynı şekilde kavuşacaktır. Bu projeyi şehrin geleceğini kurtaracak bir eser olarak görüyoruz. Aynı zamanda İstanbul'a limanı ile ihracatımızı rahatlatacak yeni bir nefes borusu açıyoruz. Proje hazırlık aşaması bilimin ışığında titizlikle tamamlanan Kanal İstanbul'un ilk köprüsünün temelini atararak bismillah dedik. Kanalın kazısına da süratle başlıyoruz. Toplamda 500 bin kişilik şehirler, İstanbul'a ilave nüfus getirme değil, kentsel dönüşümde yaşanan sıkışıklığı giderme amaçlıdır. 

''11 YIL ÖNCE AÇIKLADIK''
- Şehrin hiçbir meselesinde dişe dokunur çabasını görmediklerimizin Kanal İstanbul'a karşı kampanya yürütmeleri zavallılık işaretidir. Neymiş, yeteri kadar tartışılmamış. Biz 11 yıl önce açıkladı, o günden beri tartıştık. Dedik ki, bizim çılgın projemiz Kanal İstanbul. Bu projenin yanı başında Avcılar var. Orada ciddi deprem felaketleri geçirdik. Buradan vatandaşlarımıza, size yerler hazırladık, yerleşebilirsiniz diyeceğiz. Gerekirse buralara taşıyacağız. İstiyoruz ki vatandaşımız güvenli yerlerde yaşamaya devam etsin. Biz bunları düşünüyoruz. 

KATARLILARA SINAVSIZ TIP İDDİASI
- CHP'nin başındaki zatın, üniversite sınavı arefesindeki ihaneti bile örnek olarak yeterlidir. Katarlı öğrencilerin sınavsız tıp fakültesine gireceği yalanını, utanmadan, 2 milyon 600 bin öğrenciye ve ailelerine saygı duymadan tekrarlayacak kadar alçalabilen bir kafa bulunuyor. Bu ne densizliktir. Bu ne terbiyesizliktir. Bir ülke ki, aramızda ilişkilerimiz var. Bu ülkenin bizimle olan ilişkilerini bir kenara koyup kalkıp Katarlı öğrenciler sınavsız olarak imtihana girebilecekler diyorsunuz. Tepeden tırnağa yalan. Bunlar zaten yalan dersini özellikle alıyorlar. Kılıçdaroğlu'nun A'dan Z'ye söylediği şeylerde bir söylediği diğer söylediğini tutmuyor. Böyle bir siyasetçi ne geldi, ne de gelecek. Meydanı bu yalan tüccarlarına bırakmayacağız. Bıkmadani usanmadan milletimize gerçekleri anlatacağız. Bugüne kadar Bay Kemal'den teröre karşı olduklarını hiç duydunuz mu? Böyle bir partiden onurlu duruş beklenir mi?

''ÇEŞME MUSLUĞU AÇMAYA GİDİYOR''
- Kılıçdaroğlu'na inanan kendi tabanı bunu ne kadar devam ettirecek. Yaptıkları herhangi bir eser söz konusu değil. Herhangi bir yerde çeşmenin musluğunu açmaya gidiyor, adı açılış oluyor. Arıtma tesisi için temel atmama töreni yapıyorlar. Bunlar Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihine yeni yeni giriyor.

KAÇAK HİZMET
- Geçen günlerde CHP Genel Merkezi'nin pek çok yöneticisi ve belediye başkanları Çanakkale Assos'ta kaçak bir işletmenin açılış törenine katılıyor. Bunların derdi ağaç değil, tabiat değil. Bunların tek derdi AK Parti ve hükümete zarar vermek. 

PALET FABRİKASINA ZİYARET
- Bu hafta, cuma günü Sakarya'da olacağız. Önce Arifiye'ye uğrayacağız. Arifiye'deki palet fabrikasını ziyaret edecek, orada cumayı kıldıktan sonra diğer programlarımızı da icra edeceğiz. Bütün mesele, birçok yalanı, iftirayı, Arifiye'deki palet fabrikasının Katar'a satılıp satılmadığını gerek orada çalışanlarımıza, gerekse millitimize oradan anlatma imkanı bulacağız. 

NORMALLEŞME DÖNEMİ
- Salgınla mücadelede yarın yeni döneme giriyoruz. İçişleri Bakanlığımız genelgeyi geçtiğimiz günlerde yayımladı. İnşallah salgının sosyal ve ekonomik hayatımız üzerindeki olumsuz etkilerini de önemli ölçüde ortadan kaldıracak bir normalleşme dönemine adım atıyoruz. Bize düşen sağlıktan gıda tedarikine her hususta tüm senaryolara hazır olmaktır. Yeni dönemin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Vatandaşlarımdan yeni dönemde de tedbiri elden bırakmadan hayatlarını sürdürmelerini istirham ediyorum. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading