Yandex Metrica
SON DAKİKA
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gençlere çağrı: Kartallara bakın akbabalara değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gençlere çağrı: Kartallara bakın akbabalara değil

Sosyal medyadan gençlere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Siz kartallara bakın, leş peşinde koşan akbabalara değil... Siz aslanlara bakın, onların artıklarıyla beslenen çakallara değil... Bizim ihtiyacımız olan kuşak TEKNOFEST kuşağıdır, ASIM’IN NESLİ’dir.' şeklinde açıklama yaptı.

Politika

23.01.2024, 18:18

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da AK Partili belediyeler tarafından düzenlenen gençlik festivalinde konuştu.

DEM'in İBB Başkan adayına terör tepkisi: 'Allah şehit analarının acısını... Haberi Görüntüle

'GENÇLİK TEŞKİLATLARINDA BU İŞE BAŞLADIM'

2023 seçimlerinde 6 milyondan fazla gencin ilk kez oy kullanacağının altını çizen Erdoğan, AK Parti teşkilatına seslenerek şu ifadeleri kullandı; ''Siyasete gençlik kollarında atılmış birisi olarak burada bulunuyorum. Gökten zembille inmedim, gençlik teşkilatlarında bu işe başladım. Belediye başkanlığımda başbakanlığımda cumhurbaşkanlığımda hep gençler için çalıştım. Geriye dönüp baktığımda, iyi ki gençler için çalışmışım, iyi ki gençlerin önünü açacak işler yapmışım, iyi ki hanım kardeşlerimle birlikte omuz omuza yürümüşüm diyorum.''

İmamoğlu İstanbul gibi 2019'da verdiği vaatleri de unuttu: Kelime kelime... Haberi Görüntüle

'SEÇİMİN KİLİDİ GENÇLERİMİZDİR'

''Türkiye en büyük gücü ve avantajını çocukları ve gençleri olarak gören bir ülkedir.'' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Göreve geldiğimizde seçme ve seçilme yaşı 30'du. Bunu önce 25'e sonra 18'e indiren biz oldu. Bizimle beraber gençler 18 yaşında hem seçme hem seçilme hakkını yakaladı. 2023 seçimlerinde 6 milyondan fazla gencimiz ilk defa oy kullanarak, kendisi ve ülkesi için siyasi irade ortaya koyacak. Bu bakımdan gençlerimizin düşünceleri, tespitleri bizim için hayati önemdedir. Önümüzdeki seçimin kilidi şu veya bu parti değil gençlerimizdir.'' şeklinde konuştu.

CHP’nin anketçisi canlı yayında oran verdi: İmamoğlu geriledi Murat Kurum... Haberi Görüntüle

'İHTİYACIMIZ OLAN TEKNOFEST KUŞAĞIDIR'

TEKNOFEST kuşağına ihtiyaç duyduklarını belirten Erdoğan, ''Bizim ihtiyacımız olan kuşak Z kuşağı, Y kuşağı değil, TEKNOFEST kuşağıdır. Bizim ihtiyacımız olan nesil Asım'ın neslidir. Bizim ihtiyacımız olan gençlik 'Kim var?' diye seslenince sağına soluna bakmadan 'Ben varım' cevabını veren bir gençliktir. 2071 vizyonunu sizler şekillendireceksiniz.'' dedi.

19 MAYIS SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Samsun 19... Haberi Görüntüle

'SİZ KARTALLARA BAKIN, ÇAKALLARA DEĞİL'

Resmi Twitter hesabından gençlere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı;

''Sevgili genç kardeşim…

Sahip olduğumuz güçlü temellerin üzerine bilimin, teknolojinin, tekniğin yardımıyla hep birlikte hayal ettiğimiz ortak geleceğimizi inşa etmek için durmaksızın çalışıyoruz.Hazreti Mevlana’dan aldığımız ilhamla bir ayağımızı sıkı sıkıya kendi vatanımıza, kendi medeniyetimize sabitleyeceğiz. Gelenekten geleceğe, maziden atiye uzanan bir yolu takip edeceğiz.Kimsenin rengine, kimliğine, kişiliğine, şekline, karakterine bürünmemeli, tam tersine kendi rengimizi bölgemize ve tüm dünyaya vermeliyiz. Bunun için önce kendi medeniyetimizi, tarihimizi, kültürümüzü, değerlerimizi en iyi şekilde öğrenmeliyiz.İşte bunun için diyorum ki, bizim ihtiyacımız olan kuşak TEKNOFEST kuşağıdır, ASIM’IN NESLİ’dir.

Bizim ihtiyacımız olan gençlik “KİM VAR?” diye seslenince sağına-soluna bakmadan “BEN VARIM!" cevabını veren bir gençliktir. Bizim ihtiyacımız olan gençlik, ülkesine ve milletine gönülden bağlı, çağın tüm donanımlarıyla kuşanmış, istikamet sahibi, nereye gittiğinin bilincinde bir gençliktir. Ülkeye ve millete olduğu gibi gençliğe de hiçbir hayrı dokunmayanların foyaları karşılaştıkları her sınamada dökülürken, biz sizleri harflerle kuşaklara bölmüyor, a’sından z’sine hepinizi kucaklayacak eserlerle, hizmetlerle, çalışmalarla bütünleştiriyoruz. Genç kardeşim… Siz kartallara bakın, leş peşinde koşan akbabalara değil... Siz aslanlara bakın, onların artıklarıyla beslenen çakallara değil... Siz ulu çınarlara bakın, onlara tutunarak yükselmeye çalışan sarmaşıklara değil…Siz, göklerimizi, denizlerimizi, karalarımızı teknolojiyle, eserle, hizmetle donatanlara bakın; yalandan başka söz, yapılanı yıkmaktan başka iş, taciz ve hırsızlıktan başka maharet bilmeyenlere değil... Genç kardeşim… Ülkenize ve kendi geleceğinize sahip çıkacağınız konusunda size sonuna kadar güveniyoruz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading