Yandex Metrica
SON DAKİKA
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan engellilere müjde: Ekonomik güvence altına alıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan engellilere müjde: Ekonomik güvence altına alıyoruz

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bir süredir üzerinde çalıştığımız 2030 Engelsiz Vizyon Belgesi'nin hazırlıklarını tamamladık. Kendilerine vergi düzenlemeleri gibi ekonomik kolaylıklar sunmayı ihmal etmiyoruz. Onları ekonomik güvence altına alıyoruz.' ifadelerini kullandı.

Politika

23.01.2024, 18:24

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde "Engelli Öğretmen Ataması ve Engelsiz Vizyon 2030 Tanıtım Toplantısı"na iştirak etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

Güldal Akşit hanımefendiye Allah'tan rahmet ailesine başsağlığı diliyorum. Camiamıza başsağlığı diliyorum. Hepimizin varacağı yer malum, orası. Temennim odur ki rabbimden bizleri de cennetiyle müşerref kılsın inşallah. 

Başta burada olan kardeşlerimiz olmak üzere 3 Aralık Dünya Engelliler gününü tebrik ediyorum. Ülkemizde milyonlarca engelliyi temsilen burada bulunan engelli kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Dün Tokyo Olimpiyatlarında önemli başarılar gösteren milli sporcularımızı Külliye'de ağırladık.

Murat Kurum'dan canlı yayında dikkat çeken anket açıklaması! Rakamlar İmamoğlu'nu... Haberi Görüntüle

'ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNUNU MECLİS'E SUNACAĞIZ'

Bugün dünya engelliler gününü vesile kılarak, 750 engelli öğretmenimizin de atamasını gerçekleştiriyoruz. Bugünküyle birlikte hükümetimiz döneminde gerçekleştirilen engelli ataması 63 bin 87'ye ulaşmış durumda. Kim engellilerin yanındaymış işte bu rakam ortaya koyuyor. Kim engellilere devletin kapılarını açıyor, uygulama ortada. Hazırlıklarını tamamladığımız öğretmenlik meslek kanununu çok kısa sürede Meclis'e sunacağız. Düzenleme öğretmenlerimizin tüm kazanımlarını korurken onlara yeni sosyal özlük hakları da getiriyor. 2002 yılında iktidara geldiğimizde kamuda görev yapan engelli memur sayısı 5 bin 777 idi. Nereden nereye. Kim engellerin yanındaymış işte bu rakam bunu ortaya koyuyor.

Murat Kurum'dan canlı yayında anket açıklaması: 'Kazanacağız' deyip oran verdi Haberi Görüntüle

2030 ENGELSİZ VİZYON BELGESİ

Uyguladığımız istihdamı teşvik politikalarıyla bugüne kadar toplam 384 bin engelli kardeşimizi iş hayatına kazandırdık. Bir süredir üzerinde çalıştığımız 2030 Engelsiz Vizyon Belgesi'nin hazırlıklarını tamamladık. 3 ayrı eylem planı ile uygulamaya geçireceğiz. Kapsamlı detaylı bir yol haritası çıktı. Toplamda 8 politika alanı üzerine inşa edilen 8 amaç 31 hedef ve 107 eylemden oluşmaktadır. Siyasete katılmak isteyen engelli kardeşlerimizin önündeki bütün engeller kalkıyor. Kendilerine vergi düzenlemeleri gibi ekonomik kolaylıklar sunmayı ihmal etmiyoruz. Onları ekonomik güvence altına alıyoruz. Afet durumlarına ilişkin risk azaltma çalışmalarını gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading