Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan düşük faiz politikasında kararlılık mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan düşük faiz politikasında kararlılık mesajı

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar yükselişe geçerken AK Parti kurmaylarıyla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantıda düşük faiz politikasında kararlılık mesajı verdi.

Politika

23.01.2024, 18:21

Geçtiğimiz günlerde Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar rekor üstüne rekor kırarken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kurmaylarıyla AK Parti Genel Merkezi'nde bir araya gelmişti. Toplantıya, AK Parti Genel Başkanvekilleri Numan Kurtulmuş ile Binali Yıldırım, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve AK Parti'nin Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli ile bazı ekonomi kurmayları katılmıştı.

Toplantıda ekonomi ve döviz kurundaki artış masaya yatırıldı. Toplantıda faiz indiriminde kararlılık vurgusu yapıldığı, izlenecek yol haritasıyla yüksek kurun da önüne geçileceği belirtildi. Dolar kurundaki ani artışın vatandaşa iyi anlatılması gerektiği vurgusu yapıldı.

Nihat Genç tek mesajla Ekrem İmamoğlu'na dayak attı: Sömürgeci şirketlerin Zelenski'si! Nihat Genç tek mesajla Ekrem İmamoğlu'na dayak attı: Sömürgeci şirketlerin... Haberi Görüntüle

DOLARDAKİ ARTIŞIN SEBEBİ OPERASYON

Dolar kurundaki ani artışın bir operasyon olduğu da belirtilen toplantıda, soğukkanlı yaklaşımdan yana olunması gerektiği de kaydedildi. Bu süreçte, faizin düşmeye devam etmesi nedeniyle alım ve satımın hızlanacağı ve bu sayede yatırımların artacağı da vurgulanan konular arasında yer aldı.

CHP'li belediye başkanından borç itirafı: Gerekirse pankart asacağım CHP'li belediye başkanından borç itirafı: Gerekirse pankart asacağım Haberi Görüntüle

2-4 AY İÇİNDE ÇÖZÜLECEK

Erdoğan ve kurmaylarının gerçekleştirdiği toplantıda ayrıca, yüksek kurun önüne geçecek yol haritası da ele alınırken, bu durumun 3-4 ay içerisinde çözüleceği ve yeni ekonomi modelinin pozitif yansımalarının görülmeye başlanacağının vurgulandığı belirtildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading