Yandex Metrica
SON DAKİKA
Cumhurbaşkanı Erdoğan Birleşik Arap Emirlikleri'ne gitti

Cumhurbaşkanı Erdoğan Birleşik Arap Emirlikleri'ne gitti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayed Al Nahyan'ın vefatı nedeniyle bugün Abu Dabi'ye uçtu.

Politika

23.01.2024, 19:16

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan'ın vefatı nedeniyle taziye için "TUR" uçağı ile Abu Dabi'ye gitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Esenboğa Havalimanı'ndan, Ankara Vali Yardımcısı Abdullah Dölek ve ilgililer uğurladı. Erdoğan ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da BAE'ye gitti.

Meral Akşener'den İmamoğlu'na gönderme: Söz verdikçe ayva çıkıyor Haberi Görüntüle

AL NAHYAN'LA İKİLİ GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRECEK

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün ziyareti vesilesiyle Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı ve Abu Dabi Emiri Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan'la ikili görüşme gerçekleştirecek.

CHP'nin Başkan adayı Melek Mızrak Subaşı hakkında skandal iddialar: 'Adrese... Haberi Görüntüle

40 GÜNLÜK RESMİ YAS

BAE Başkanlık İşleri Bakanlığı, 74 yaşındaki Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan'ın geçtiğimiz günlerde vefat ettiğini duyurmuştu. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan'ın vefatı nedeniyle Mısır, Lübnan, Bahreyn, Ürdün, Yemen, Kuveyt ve Fas'ta 3'er günlük, Cezayir ve Filistin'de birer günlük yas ilan edilmişti. Bakanlık, ülkede 40 günlük resmi yas ilan edildiği ve bayrakların yarıya indirileceğini açıklarken bakanlıklarda, devlet dairelerinde ve özel sektörde de 3 gün çalışmalara ara verileceğini bildirmişti.

Muharrem İnce'den Özgür Özel'e seçim gecesi yanıtı: Bunu sana çırağım... Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter'da Türkçe ve Arapça yaptığı paylaşımda, "Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı ve Abu Dabi Emiri, değerli kardeşim Şeyh Halife bin Zayed El Nahyan'ın vefatını büyük bir teessürle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet, kardeş Birleşik Arap Emirlikleri halkına başsağlığı diliyorum." ifadesini kullanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading